Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 7 березня - Святитель Полікарп, єпископ Смірнскій



7 березня - Святитель Полікарп, єпископ Смірнскій

Що за день? 7 березня 2009
7 березня - Святитель Полікарп, єпископ Смірнскій Святитель Полікарп, єпископ Смірнскій, народився близько 80 року, жив в Малій Азії, в місті Смирнов. Рано залишившись сиротою, він був вихований, за вказівкою Ангола, благочестивій вдовою Каллісто.

Після смерті матері нареченою Полікарп роздав свій маєток і став вести помірковані життя, служачи хворим та немічним.

Його дуже полюбив і наблизив до себе святий єпископ Смірнскій Вукол (пам'ять 6 лютого). Він присвятив Полікарпа у диякона, доручивши йому проповідувати в храмі Слово Боже.

На Римський престол вступив імператор Марк Аврелій (161 - 180), на християн було піднести одне з найжорстокіших гонінь. Язичники вимагали, щоб суддя шукав святого Полікарпа - «батька всіх християн» і «совратітеля всієї Азії».

У цей час святитель Полікарп по настійною прохання своєї пастви перебував у невеликому селищі неподалік від Смирнов.

Коли вояки прийшли за ним, святий Полікарп вийшов назустріч і звелів їх нагодувати, а сам в цей час став молитися, готуючись до мученицької подвигу.

Його страждання і смерть описані в «Посланні християн Церкви в Смірні до інших Церков» - одному з найдавніших пам'яток християнської писемності. Будучи приведений на суд, святитель Полікарп твердо визнавав свою віру в Христа і був засуджений до спалення.

Кати хотіли прибути його до стовпа, але він спокійно їм сказав, що не зійде з багаття, і його тільки зв'язали мотузки. Полум'я оточили святого, але не торкнулося його, сомкнувшісь в повітрі над його головою. Побачивши, що вогонь не шкодить йому, натовп язичників та іудеїв стала вимагати, щоб він був убитий мечем.

Коли святому Полікарп нанесли рану, з неї витекло так багато крові, що вона погасила полум'я. Тіло священномученика Полікарпа спалили. Смірнскіе християни з благоговінням зібрали його чесні останки, свято шануючи його пам'ять.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 551
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: