Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 14 березня - Міжнародний День боротьби проти дамб



14 березня - Міжнародний День боротьби проти дамб

Що за день? 14 березня 2009
14 березня - Міжнародний День боротьби проти дамб Міжнародний день боротьби проти гребель, за річки, воду і життя. На початку антіплотінного світового руху, в 1998 році, в цей день пройшло більше 50 акцій протесту в більш ніж 20 країнах світу, в тому числі в Бразилії, Індії, Таїланді, Австралії, Росії, Японії, США. Більше 10 000 людей взяли участь в демонстраціях, кампаніях по відправці листів протесту, очищенню річок. У наступному році учасників стало вже більше 100 000 ...

«У зв'язку з тим, що кількість незарегулірованних річок швидко скорочується, ми можемо зіткнутися з впливом дамб не тільки на самі ріки, але й на інші природні об'єкти і явища. Тепер ми не можемо оцінити збиток від порушення природного течії ріки, а коли наслідки виявляться, буде вже пізно », - говорить у звіті один з авторів, координатор програм WWF за дамбами Юта Коллер.

«Наслідки урагану Катріна для Нового Орлеана були яскравим прикладом того, як річка Міссісіпі помстилася людині за порушення її екосистеми, - сказав Джеймс Пітток, директор міжнародної прісноводної програми WWF. - Дамба затримує пісок, мул, інші придонних відклади, тим самим обідня заплавних луки і болота нижче за течією, що і є головним фактором спустошення і втрати життя ».

З 177 найбільших річок світу (1 тисячі км завдовжки і більше) тільки третина не мають дамб та інших споруд на своєму головному руслі. 21 велика річка вільна у своєму протязі від витоків до гирла. Незарегулірованнимі залишаються ще 43 великих притоку великих річок, таких як Конго, Амазонка і Олена. Будівництво дамб на річках - небезпечна тенденція, яка загрожує природі всієї планети.

Більшість незарегулірованних річок сьогодні знаходяться в Азії, в Південній та Північній Америці. В Австралії та Океанії їх три, в Європі, включаючи територію на захід від Уралу, тільки одна велика ріка - Печора в Росії - залишається вільно поточної від витоків до моря. За прогнозами WWF, кожна четверта найбільша річка світу буде зарегульований в найближчі 15 років.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 298
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: