Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 15 березня - Чудотворна ікона Божої Матері Державна

15 березня - Чудотворна ікона Божої Матері Державна

Що за день? 15 березня 2009
15 березня - Чудотворна ікона Божої Матері Державна Пресвята Богородиця двічі явилась уві сні селянка Євдокія Адріановой. 13 лютого 1917 року Євдокія почула слова Богородиці: «Є в селі Коломенському велика чорна ікона. Її потрібно взяти - нехай моляться ». А 26 лютого вона бачила білий храм і в ньому сидить величну Дружину. Селянка вирішила розшукати побачену уві сні церква. 2 березня в селі Коломенському поблизу Москви вона дізналася у храмі Вознесіння Господнього ту саму, приснився їй, церква.

В результаті ревні пошуків, вжитих разом з настоятелем храму, у церковному підвалі була знайдена велика темна ікона Божої Матері - це і був сталися Євдокія образ.

Ікона відразу ж стала почитати як чудотворна, з неї робили численні списки, її запрошували для здійснення молебнів у всі околишні села, в багато обителі, храми, на заводи і фабрики по всій Москві.

Передбачається, що Державна ікона, створена в XVIII столітті, раніше перебувала у Вознесенському дівочій монастирі Московського Кремля, звідки була вивезена в Коломенське під час навали Наполеона в 1812 році. Після більшовицької революції 1917 року ікона разом з іншими святинями закритого Вознесенського храму знаходилася в різних сховищах Державного Історичного музею.

Повернення чудотворної ікони знаменно співпало зі звільненням Росії від богоборческого ярма. Наприкінці 1980-х років стараннями митрополита Волоколамское і Юріївського Питирима (Нечаєва) і архімандрита Інокентія (Просвірніна) ікона, згідно з особистим розпорядженням директора музею К.Г. Левикін, була негласно перенесена в Видавничий відділ Московського Патріархату, де й перебувала протягом декількох років у вівтарі домового храму в ім'я преподобного Йосипа Волоцкого.

27 липня 1990 року з благословення Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II духовенство і православні москвичі урочисто перенесли ікону в Коломенське, в діючу Казанської церква. Образ був встановлений у правого кліроса храму. З тих пір перед чудотворною іконою Божої Матері «Державна» по недільних днях відбувається читання акафіста, складеного за участю святителя Тихона



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 406
Спонсорська реклама
Загрузка...
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: