Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці



7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці

Що за день? 7 квітня 2009
7 квітня - Благовіщення Пресвятої Богородиці В давнину святу Благовіщення давали різні імена: Зачаття Христа, Благовіщення про Христа, Початок спокутування, Благовіщення ангела Марії. Про те, де і як вперше з'явився свято Благовіщення, нічого невідомо. Відомо, що в 560 році імператор Іустініан вказав дату святкування Благовіщення - 25 березня (7 квітня за новим стилем).

Назва свята - Благовіщення - передає головний зміст його: возвещеніе Діві Марії благої вісті про зачаття і про народження Нею Богомладенца Христа.

Подивимося на ікону свята: ангел сходить до діви, щоб їй донести «Добру звістку». Архангел Гавриїл приніс Діві Марії найбільшу новина - Син Божий стає Сином людським. Виповнюється пророцтво Ісаї, Богородиця відповідає згодою на звістку ангела: «Нехай буде мені згідно з словом твоїм». Без цього добровільної згоди Бог не міг би стати людиною. Він не міг би втілитися, тому що Бог не діє силою, не примушує нас ні до чого. Людині дана повна свобода відповісти Богу згодою і любов'ю.

Церковне передання говорить, що в той момент, коли Діві Марії явився Архангел Гавриїл, вона читала книгу пророка Ісаї, саме ті слова про народження Месії. «Я готова стати останньою невільниця у тієї, яка удостоїтися народити Месію», - думала вона.

З Благовіщення в народі пов'язані деякі старовинні звичаї. Кажуть, що в Благовіщення «птах гнізда НЕ в'ється, дівчина коси НЕ плете», тобто кожна робота - гріх.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 791
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день
#1 написав: Люля (7 квітня 2009 16:32)
Фото

Користувачі
Коментарів: 8
Публікацій: 0
Добре шо кинули сюда цю статтю.А то я нічого про Благовіщення не знала.

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: