Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 10 квітня - Преподобний Іларіон Новий, Пелікітскій



10 квітня - Преподобний Іларіон Новий, Пелікітскій

Що за день? 10 квітня 2009
10 квітня - Преподобний Іларіон Новий, Пелікітскій Преподобний Іларіон Новий, ігумен Пелікітскій, з юності присвятив себе служінню Богові й багато років провів у затвора. За непорочність і святість життя він спочатку удостоївся сану пресвітера, а потім був поставлений ігуменом Пелікітского монастиря (біля протоки Дарданелли).

Преподобний Іларіон сподобились від Господа дару прозорливості і чуд. Благодатною силою молитви він зводить дощ під час посухи, подібно до пророка Єлисея поділяв води ріки, відганяв від полів шкідливих тварин, наповнював рибою мережі рибалок при невдалому лове і робив багато інших чудес. Крім того, він прославився даром зцілення хворих і вигнання бісів. Преподобний постраждав в 754 році, коли у Великий четвер воєначальник Лаханодракон, переслідуючи іконопочітателей, несподівано напав на Пелікітскій монастир, зухвало ввірвався в церкву під час Божественної літургії, перервав службу н кинув на землю Святі Дари.

Сорок два інока були схоплені, закували в ланцюги, надіслані в ефеська область і побиті. Позосталих інока були нанесені тяжкі каліцтва, їх били, опалялі бороди вогнем, особи мазати смолою, деяким Сповідника відрізали носи. Під час цього гоніння мученицької помер за іконопочітаніе преподобний Іларіон.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 587
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: