Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 12.04.09 - Вхід Господній у Єрусалим (Вербна неділя)



12.04.09 - Вхід Господній у Єрусалим (Вербна неділя)

Що за день? 12 квітня 2009
12.04.09 - Вхід Господній у Єрусалим (Вербна неділя) Урочистий вхід Ісуса в Єрусалим був вступом Його на шлях хрещених страждань. Про цю подію розповідають у своїх Євангеліях всі чотири євангеліста (див. Мф. 21,1-11; Мк. 11,1-11; Лк. 19,29-44; Ін. 12,12-19).

У євреїв був звичай: Царі і переможці в'їжджають Єрусалим на конях або ослах, і народ урочистими криками, з пальмовим гілками в руках зустрічав їх. Виконуючи пророцтва Старого Завіту (див. Зах. 9,9), Христос саме таким урочистим чином в'їжджають в Єрусалим, але не як Цар земної або переможець у війні, а як Цар, Царство Якого не від світу цього (Ів. 18,36) , як Переможець гріха і смерті. Єврейський народ, що знаходився під римським ярмом, очікував Месію як політичного визволителя, і всім здавалося, що Чудотворец, вчора воскресивши Лазаря й колись нагодувавши 5 тисяч народу, цілком може бути саме тим земним правителем, який приведе свій народ до політичної незалежності й земній царству насолоди .

З тих, що тоді на вулицях Єрусалиму тільки Один Христос знав, що замість земного царства Він приносить людині Царство Небесне, замість позбавлення від земного рабства Він звільняє людину від рабства набагато гіршого - від рабства гріха. Він Один знав, що шлях, всіяна нині пальмовими гілками, веде до Хреста і Голгофі. Це царський прославление Христа перед Його смертю Церква згадує для свідчення, що страждання Спасителя були вільними.

Це свято на Русі давно називається Вербною воскресінням. Назва ця походить від того, що на це свято віруючі приходять з гілками, як правило, івових рослин - верби, верби, ветли або інших дерев, які першими розпускаються навесні, в ознаменування тих гілок, які різали іудеї, зустрічайте Ісуса у Єрусалимі. Звичайно, на півдні використовують квіти і гілки інших дерев, як правило, пальм. У Росії, де таких дерев немає і де перша розпускається верба, з давніх часів стали використовувати її гілки, чому і сам свято став називатися Вербною воскресінням. Але справжнє його назва - Вхід Господній у Єрусалим, або Тиждень Ваій, квітконосного воскресіння.

У цей святковий день, як і у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, незважаючи на триваючий Великий піст, дозволяється вкушання рибних страв.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 889
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: