Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 18 квітня - Міжнародний день пам'яток та історичних місць

18 квітня - Міжнародний день пам'яток та історичних місць

Що за день? 18 квітня 2009
18 квітня - Міжнародний день пам'яток та історичних місць Цей День встановлений в 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних пам'яток місць (ІКОМОС), створеної при ЮНЕСКО. Відзначається з 18 квітня 1984 року.

У 1924 році в СРСР Інструкцією Наркомпросу був розроблений Указ (на підставі постанови Всеросійського ЦВК і Раднаркому від 7 липня 1924 року), за яким виконавчим комітетам ставиться в обов'язок стежити за тим, щоб «городища, кургани, могильники та інші місця, що представляють історичну цінність , не распахівалісь, не розкопують в будь-яких господарських цілях, а в колі пам'яток залишалася б недоторканною охоронна смуга від однієї сажени і більше, в залежності від розміру і значення пам'ятника ».

У 1934 році було прийнято постанову, згідно з яким заборонні заходи Указу стали вважати застарілими і незастосовні внаслідок величезного розмаху господарського будівництва.

У 1976 році був прийнятий Закон «Про охорону і використання пам'яток історії та культури», але цей закон фактично не працює. На сьогоднішній день ситуація ще гірше - відповідних законів або немає, або вони не дотримуються, пам'ятники, історичні місця та заповідні зони нещадно знищуються, а винні в цьому не несуть, як правило, ніякого покарання.

В Європі з історією звертаються набагато бережнее, там зберігають навіть історичні ландшафти і пейзажі місцевості. Наприклад, у Франції проводять відновлювальні роботи ландшафтів пам'ятних місць навіть після археологічних розкопок, а на півночі Англії, в практично недоторканою вигляді збережений Адріаном вал, протянувшійся на 117 кілометрів, побудований при римському імператорі Адріаном для охорони північних рубежів Імперії.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 488
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: