Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 19.04.09/04.04.10 - Пасха



19.04.09/04.04.10 - Пасха

Що за день? 19 квітня 2009
19.04.09/04.04.10 - Пасха Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!


О, як чудодійні ці слова! Коли ми їх вимовляє або чуємо, в наших серцях загорається вогні святої радості про Господі Ісусі Христі Воскреслому. І де б вони не вимовляється, де б ці слова ні лунали, де б не чулися, - усюди вони викликають трепетаніе в кожному серці і від них все яскравіше спалахує полум'я віри в душі кожного славлять воскреслого Господа.

«Христос Воскресе!» - Ми говоримо з відчуттям духовного захоплення; їх хочеться вимовляти без кінця, слухаючи у відповідь інші два святих слова: «Воістину Воскрес!»

Христос воскрес! - І для всього мироздания почалася справжня весна, світлий, радісний ранок нового життя. Воскресіння Господа Ісуса - перша дійсна перемога життя над смертю.

Подія Воскресіння Христова - найбільший християнське свято. Це є свят Свято і Торжество з торжеств, знамення перемоги над гріхом і смертю і початок буття світу, викупленцями і освяченого Господом Ісусом Христом. Свято це називається ще Пасхою, тобто Днем, в який довершилось наше перехожденіе від смерті - до життя і від землі - до неба.

Ось як це було:

По закінченні суботи, вночі, на третій день після Своїх страждань і смерті, Господь Ісус Христос силою Свого Божества ожив, тобто воскрес із мертвих. Тіло Його, людське, змінилися. Він вийшов з гробу, не відвалів каменя, не порушивши сінедріоновой друку, і невидимий для варти. З цієї миті воїни, самі не знаючи того, охороняли порожній труну.

Раптом повстало велике трясіння землі, з неба зійшов Ангел Господній. Він, приступивши, відвали камінь від дверей гробу Господнього, та й сів на ньому. Вид його був як блискавка, і одяг його біла, як сніг. Воїни, що стояли на варті у труни, прийшли в трепет і сталі, як мертві, а потім, очнувшісь від страху, розбіглися.

В цей день (перший день тижня), як тільки кончился суботній спокій, дуже рано, на світанку, Марія Магдалина, і Марія Якового, і Івана, Саломія і інші жінки, узявши приготоване пахощів миро, пішли до гробу Ісуса Христа, щоб помазати тіло Його, так як вони не встигли цього зробити при похованні. (Жінок цих Церква іменує мироносиці). Вони ще не знали, що до гробу Христову доглядали варта і вхід до печери запечатав. Тому вони не чекали кого-небудь там зустріти і говорили між собою: «Хто відвали нам каменя від могильних дверей?» Камінь же був дуже великий.

Марія Магдалина, випередивши решту жінок-мироносиць, перша прийшла до гробу. Ще не розвиднятися, було темно. Марія, побачивши, що камінь від труни, відразу ж побігла до Петра, та Івана, та й каже: «Взяли Господа з гробу, і ми не знаємо, де поклали Його». Почувши такі слова, Петро і Іоанн негайно побігли до гробу. Марія Магдалина пішла за ними.

У цей час прийшли до гробу інші жінки, що йшов з Марією Магдалиною. Вони побачили, що камінь від гробу. І коли зупинилися, раптом побачили светозарного Ангела, що сидить на камені. Ангел, звертаючись до них, сказав: «Не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте Ісуса розп'ятого. Нема Його тут, Він воскрес, як сказав ще будучи з вами. Підійдіть, подивіться місце, де лежав Господь. А потім Ідіть швидше і скажіть учням Його, що Він воскрес із мертвих ».

Вони увійшли всередину труни (печери) і не знайшли тіла Господа Ісуса Христа. Але, поглянувши, побачили Ангела в білому одязі, що сидить праворуч від місця, де був покладений Господь; їх обгорнув жах.

Ангел же каже їм: «Не лякайтеся; Ісуса шукаєте Назарянине розп'ятого. Він воскрес. Його нема тут. Ось місце, де Він був покладений. Але йдіть, скажіть учням Його та Петрові (який своїм зречення відпав від числа учнів), що Він зустріне вас в Галілеї, там Його ви побачите, як Він сказав вам ».

Коли ж жінки стояли в недоумении, раптом знову перед ними з'явилися два Анголи до блискучих одежах. Жінки в страху поклонилась обличчя свої до землі.

Ангели сказали їм: «Що ви шукаєте Живого між мертвими? Нема Його тут, бо воскрес! Пригадайте собі, як Він вам говорив, коли ще перебував в Галілеї, кажучи, що Синові Людському треба бути виданому до рук грішних людей, і розп'ятому бути, і в третій день воскреснути ».

Пасхальна служба починається опівночі з суботи на неділю; вся вона виконана духовної радості та танці. Вся вона - урочистий гімн Світлого Христова Воскресіння, примирення Бога і людини, перемоги життя над смертю.

Свято Великодня щороку здійснюється в різні числа місяця і час його святкування «переходить» за своєю датою, але завжди доводиться на недільний день. Всі свята, пов'язані календарно з Великоднем (а це Вербна Неділя, Великдень, Вознесіння і Трійця) теж міняють свою дату і називаються переходящими або рухливими. Інші двунадесятих свята (Різдво Христове, Хрещення, Сретенье та ін) мають постійну дату і називаються непереходящімі або нерухомими.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 338
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: