Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 30 квітня - Родоніца



30 квітня - Родоніца

Що за день? 30 квітня 2009
30 квітня - Родоніца Тридцятого квітня закінчуються останні весняні холоду. З заходом сонця відкривають зачина.

У цей день поминають предків, закликають їх відвідати землю: «Летіть, милі діди ...». Ходять на могили, приносячи поминальні дари: млинці, вівсяних кисіль, пшоно кашу, фарбування яйця-писанки. Після зачина починається Тризна: воїни на горі «боряхуся по мерця», показуючи своє бойове мистецтво. З високої гори катають фарбування яйця, змагаючись. Перемагає той, чиє яйце укатітся далі, не розбившись. До опівночі, на тій же горі розкладають дрова для великого вогнища.

Заполночь починається свято - Жівін день. Жінки, взявши мітли, совершают обрядову танці навколо багаття, очищаючи місце від погані. Прославляют Живу, богиню життя, яка оживляє природу, посилаючи на Землю весну. Всі стрибають через Вогонь, очищення від Мара (Навій) після довгої зими. На тій же високій горі затівають веселі игрища та хороводи навколо багаття. Грають казку, що розповідає про подорож у світ Навій та поверненні в явь.

З настанням ранку пригощають печивом у вигляді жайворонків, відпускають живих птахів з кліток на волю, закликаючи весну.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 616
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: