Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 14 жовтня – день святкування селища Стара Синява



14 жовтня – день святкування селища Стара Синява

Що за день? 14 жовтня 2009
14 жовтня – день святкування селища Стара Синява Старовинному Подільському селищу Стара Синява не менше як 500 років. З історичних джерел відомо, що вже у 1543 році воно мало Магдебурзьке право .

Але так якось складалася його доля, що дня святкування свого селища Стара Синява не мала, аж допоки не збудували у ньому у кінці 20 століття новий чудовий храм Покрови Пресвятої Богородиці, а у 2001 році – дзвіницю до нього.

Це були такі визначні і велолюдні події, що відразу вирішили – 14 жовтня стане днем святкування селища. Це відразу сподобалося як місцевій владі, так і мешканцям. І ось уже восьмий раз там готуються відзначити цей день. Програма святкування велика, різноманітна, як мовиться на всяк смак. На храмове свято з’їдуться багато гостей. Зранку буде велика урочиста літургія, яку відслужать ієрархи та священики Київського патріархату.

Потім у районному будинку культури – круглий стіл з участю місцевих істориків та краєзнавців. А ще виставка виробів народних умільців, концерти аматорів.

Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 408
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: