Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Така мала, а вже корумпована



Така мала, а вже корумпована

Відмінністю правил вступу до вищих навчальних закладів з наступного року є те, що, крім результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), при зарахуванні абітурієнта обов’язково враховуватиметься середній бал атестату. А от на результати участі у шкільних предметних олімпіадах та наукової роботи у Малій Академії наук ніхто зважати не буде. На цьому наголосила Леся Оробець – народний депутат Україниголова підкомітету з питань базової освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки, заступник голови партії “Єдиний центр”. Спілкування з нею проходило у Хмельницькому на прес-конференції, присвяченій підсумкам наради з освітянами області.

Кореспондент Хмельницького порталу: - Пані Лесю, чи не перекреслить це взагалі усі предметні олімпіади та шкільну наукову роботу? Адже кожна людина, тим більше школяр, повинні мати якусь мотивацію, аби чимось займатися понад обов’язкову програму...

Л. Оробець: - За два роки мого перебування головою підкомітету я отримала величезну кількість дзвінків батьків і викладачів з наріканнями на непрозору систему олімпіад і Малої Академії наук. Було два виходи з цієї ситуації: або добитися прозорої, всім зрозумілої системи оцінювання, або припинити взагалі.

Я кажу не лише про тих батьків, які до мене зверталися. Я сама неодноразово брала участь в багатьох олімпіадах, доходила до високих рівнів. І коли я вертаюся в аудиторію, а викладач, який має контролювати, щоб ніхто нічого не списував, диктує мою роботу своєму учневі - ... У мене величезне питання, хто з нас після того скористається правом обміняти перемогу на студентський квиток.

Це було важке рішення, але для того, щоб далі не плодити корупцію замість змагань знань, воно було прийняте.

Теги україна , хмельницький



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 596
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: