Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » «Ми хочемо, щоб новий Президент»…



«Ми хочемо, щоб новий Президент»…

У Хмельницькому вивчають думку громадян про те, що має зробити новообраний гарант Конституції України

«Ми хочемо, щоб новий Президент»…

На думку хмельницької молоді, новообраний президент України має вирішити, в першу чергу, проблеми молодіжного кредитування житла, якості освіти та працевлаштування.


В приміщенні громадської організації «Асоціація жінок у бізнесі», в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, розпочалися фокус-групи для різних верств населення, метою яких є вивчення громадської думки про те, що має зробити новообраний Президент України. «Чого хочемо ми, що обіцяють вони» - саме так називаються опитування хмельничан, підсумками яких стануть дебати між представниками кандидатів у президенти України. «Коли вже будуть оприлюднені виборчі програми кандидатів, ми проаналізуємо, що обіцяють вони і чого насправді хочуть люди», – каже керівник проекту Ірина Резнікова. Отож першими своє бажання висловили молодь та студенти Хмельницького.

Молодь хоче працювати, вчитися та просто жити
До розгляду молодих людей була представлена анкета з 31 проблемним питанням, з яких учасники фокус-групи мали б обрати 12 найважливіших, які потребують вирішення в першу чергу. Щоправда, можна було вписати в анкету й «власні» проблеми.
«Як на мене, потрібно вирішити демографічні проблеми та питання кредитування житла для молоді за рахунок державного фонду, – вважає Андрій, учасник фокус-групи. – У Білорусії, до прикладу, молоді сім’ї мають доступ до кредитів. Коли у них народжується дитина, сім’я отримує 25-відсоткову знижку на кредит, якщо народжується друга дитина – платять півсуми від вартості квартири. А якщо ж в молодої сім’ї четверо дітей, то вона отримує житло безкоштовно. Тому, вважаю, білоруська влада сприяє покращенню демографічної ситуації в країні. У нас же хочуть, щоб у державі народжувалися дітки, а ніяких умов для цього не створюють». За нормальний доступ до кредитування житла із нормальним відсотками висловилися й інші респонденти.
Непокоїть студентів й якість освіти, яку вони отримують в українських вузах. «В освіті багато «води», – каже Сергій. – Нас вчать за застарілою програмою, складеною ще 20 років тому. Вузи мають давати певні навички, які допоможуть у житті. А їх, на жаль, ми не отримуємо». «Наші дипломи – це просто папірці, – вважає Олена. – Після закінчення університету влаштуватися на роботу, фактично, неможливо. Всі хочуть працівників, які мають досвід роботи. А де студенту взяти той досвід? Тому новий президент України має вирішити проблему влаштування студентів на роботу після закінчення вузу».
Що ж, крапку в опитуванні молоді з вивчення змісту та рейтингу проблемних питань, які потребують першочергового вирішення майбутнім президентом України, ставити зарано. Адже результати фокус-групи ще підбиваються та й, власне, саме опитування триває вже в вузах обласного центру. Чого ж саме найбільше вимагають молоді люди від нового гаранта Конституції, «Є Поділля» повідомить у наступних випусках «Щоденника виборця». А ось люди похилого віку…

Припинити безлад в країні!
У наступній фокус-групі участь взяли ветерани та люди з обмеженими можливостями. «Всі наші проблеми починаються з того, що ми дихаємо забрудненим повітрям, їмо неякісні продукти, тому й хворіємо, - вважає Валентина Андріївна. – Хочу, щоб президент звернув увагу на нашу екологію. Тому що здорова нація – це і робочі місця, і життя». «А я вважаю, що нам необхідна судова реформа, – заявила одна з учасниць проекту «Чого хочемо ми, що обіцяють вони». – Бо закон має бути один для всіх – для депутатів, для медиків, для простих робітників. Кожен має нести відповідальність за скоєне». Якщо резюмувати те, чого хочуть старші за віком хмельничани, то їм просто необхідно, щоб новий президент навів порядок на ринку медичних препаратів, покращив рівень соціального захисту інвалідів та пенсіонерів, ввів персональну відповідальність за фінансовий стан у країні тощо. «Дайте не більшу пенсію, а стабільні ціни, – зазначила Ванда Василівна. – А то добавлять 20 гривень до пенсії, а ціни підскочать удвічі й стає ще гірше». До речі, серед пропозицій ветеранів було й те, щоб новообраний керманич держави зменшив кількість депутатів Верховної Ради України, відмінив їм пільги та… заробітну плату.

джерело
Володимир ГОРДИНСЬКИЙ.
Фото автора.
Теги україна , хмельницький



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 4 Переглядів 667
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі
#1 написав: zummer (21 лютого 2010 16:47)
Фото

Користувачі
Коментарів: 5
Публікацій: 1
Так, саме той президент прийшов, який має і вже кинеться вирішувати наші проблеми, не вистачає тільки наших коментарів підказок йому. Почекаємо, вже перші ластівки летять не дивлячись на зиму. Українській мові НІ на підприємствах Дніпрпетровська.
#2 написав: TOMA (3 березня 2010 19:04)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
А я, взагалі від цього ПРОФФЕСОРА нічого не хочу, окрім того, щоб не позорив країну.
#3 написав: Fed (3 березня 2010 19:39)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
підтримую! хай поменьше закордон їздить


--------------------------
#4 написав: Olqa (5 березня 2010 13:27)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
Що можна чекати від цього чурбана, ХАЙ ЙОМУ ВЖЕ ГРЕЦЬ. Роз'їздився вже. Про фінансування цих поїздок розкажуть, БЮДЖЕТУ ДЛЯ КРАЇНИ ТО НЕМАЄ, А ВІН ЯКІ ГРОШІ ВИТРАЧАЄ ?

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: