Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Офіційно: в Україні почалася епідемія свинячого грипу



Офіційно: в Україні почалася епідемія свинячого грипу

Офіційно: в Україні почалася епідемія свинячого грипу В Україні розпочалася епідемія грипу A/H1N1. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.


За його словами, вчора у Тернополі, за участі провідних фахівців, відбулася нарада.

"За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1", - зазначив Князевич.

За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків з 33 проб.

Він додав, що в країні буде створено надзвичайну протиепідемічну комісію, вжито протиепідемічні, карантинні заходи. "Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань", - сказав Князевич.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. "Люди помирали лише тому, що не зверталися вчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна", - сказав Князевич.

На запитання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати "каліфорнійський" грип, або грип A/H1N1, міністр завірив, що наші медики цілком компетентні у цих питаннях. "Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. МОЗ затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу", - зазначив Князевич.

Крім того, МОЗ дало рекомендації щодо того, як запобігти захворюванню на свинячий грип і лікуватися від цієї хвороби. Міністерство, зокрема, рекомендувало відкласти діові та туристичні поїздки, не перебувати поруч із людьми, в яких є ознаки захворювання на гострі респіраторні інфекції.

Також енобхідно носити захисну маску на обличчі та не займатися самолікуванням і за будь-яких симптомів застудних захворювань звертатися до лікаря.

Нагадаємо, що експерти прогнозували, що в Україні

вже в листопаді може початися епідемія

грипу А/H1N1. Окрім цього, українська сторона вже офіційно звернулася до Всесвітньої організації охорони здоров’я з проханням надати Україні вакцину від так званого "свинячого грипу" як гуманітарну допомогу.

Тим часом на ранок 30 жовтня в Україні в трьох західних областях вже померло 37 осіб. Лікарі назвали причиною смерті пневмонію, викликану "невідомим вірусом".

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 540
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: