Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » МОЗ запропонував закупити 15,3 млн доз вакцини від грипу А/H1N1



МОЗ запропонував закупити 15,3 млн доз вакцини від грипу А/H1N1

МОЗ запропонував закупити 15,3 млн доз вакцини від грипу А/H1N1 Матеріали відносно епідемії грипу, підготовлені керівництвом Міністерства охорони здоров'я для засідання Кабінету міністрів України, містять пропозицію про закупівлю 15,3 млн доз вакцини від грипу А/H1N1.


Зокрема, в документі міститься пропозиція про закупівлю 15 млн 302 тис. доз вакцини для подальшого розповсюдження серед груп ризику.

З них 1 млн 45 тис. доз Мінохоронздоров'я України пропонує розповсюдити серед працівників сфери охорони здоров'я, 530 тис. - серед вагітних жінок, 7 млн 928 тис. - серед дітей у віці після 6 місяців.

Решту доз Мінохоронздоров'я пропонує розподілити серед хворих цукровим діабетом, бронхіальною астмою, а також серед студентів медичних вузів країни.

При цьому в документі немає ніяких пояснень того, чому питання про закупівлю протигрипозної вакцини виникло лише після початку епідемії, хоча автори документа і стверджують, що можливий спалах пандемічного грипу "МОЗ України прогнозував ще весною поточного року".

Нагадаємо, що раніше секретар комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Лілія Григорович повідомила, що РНБО звернеться до світової спільноти з проханням надати їй 50 мільйонів доз вакцини для боротьби з епідемією грипу в Україні.

Раніше РНБО вирішила звернутися до світової спільноти за наданням ліків від свинячого грипу в якості гуманітарної допомоги.

30 жовтня Міністерство охорони здоров’я офіційно визнало, що в Україні почалася епідемія грипу A/H1N1. За офіційними даними, ця хвороба була діагностована у 16 людей, під підозрою опинилися ще майже тисяча людей. Четверо хворих на свинячий грип померли.

МОЗ також попередило, що епідемія грипу дуже швидко розповсюдиться по всій території України та, швидше за все, призведе до великої кількості захворювань і летальних випадків. Зараз за даними міністерства померли 34 людини.

Кабінет міністрів запровадив карантин і обмежив пересування у дев'яти областях України - Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській (ці області найбільше постраждали від грипу), Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій. В усій Україні закрито навчальні заклади та скасовано громадські заходи. Карантин запроваджено і у Києві.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 483
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: