Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » В Україну приїде місія ВООЗ



В Україну приїде місія ВООЗ

В Україну приїде місія ВООЗ В Україну 2 листопада прибуде місія Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), яка надасть оцінку епідемії грипу і Україні.


Про це повідомив міністр закордонних справ України Петро Порошенко на селекторній нараді за участю голів облдержадміністрацій та регіональних відділень санітарно-епідеміологічних служб.

"Вони (місія ВООЗ – ред.) задекларували бажання відвідати територію з найбільш високим рівнем захворюваності для того, щоб узгодити методичну форму надання допомоги", - сказав Порошенко.

Міністр також повідомив, що МЗС України розіслало в усі дипломатичні місії, акредитовані за кордоном, листа з проханням до іноземних держави надати Україні допомогу для боротьби з розповсюдженням каліфорнійського грипу.

За його словами, у відповідь на цей лист 12 країн вже висловили готовність надати таку допомогу.

Крім того, Порошенко повідомив, що зараз відбуваються переговори з фармацевтичними компаніями Індії, які готові безкоштовно передати Україні необхідні профілактичні засоби проти грипу. Міністр уточнив, що обсяги такої допомоги стануть відомі 2 листопада.

Свою допомогу в діагностуванні синячого грипу запропонувала Польща. Про це 30 жовтня заявив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Адам Фрончак. "Ми задекларували можливість зробити у Варшаві кілька десятків тестів, які за кілька годин підтвердять, хворіють люди вірусом А/H1N1", - сказав Фрончак.

Зазначимо, що з 50 млн грн, виділених з держбюджету на протидію розповсюдженню вірусу грипу, передбачалися кошти і на придбання тест-систем для швидкого діагностування свинячого грипу.

Уряд повідомляє, що такими системами Україна забезпечена. Проте за даними джерел в МЗС, у рамках протидії виникнення епідемії грипу в Україні тендер на закупівлю тест-систем для діагностики грипу А/H1N1 виграла фірма, що не виробляє тест-систем для практичної охорони здоров'я.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 462
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: