Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Фармацевти Харкова пообіцяли ліки від "свинячого грипу"



Фармацевти Харкова пообіцяли ліки від "свинячого грипу"

Фармацевти Харкова пообіцяли ліки від "свинячого грипу" У зв'язку з поширенням епідемії грипу в Україні фармацевтичні підприємства Харківщини готові протягом двох тижнів налагодити випуск ефективного протигрипозного препарату, повідомив губернатор області Арсен Аваков.


"Ми розглядаємо можливість в найкоротші терміни налагодити виробництво препарату, аналогічного "Таміфлю", або безпосередньо "Таміфлю" на одному з харківських підприємств. При оптимістичному розвитку подій ми готові розпочати виробництво 15 листопада", - заявив Аваков.

Начальник Головного управління охорони здоров'я області Олександр Галацан підтвердив, що харківські підприємства мають відповідні європейські сертифікати на виробництво найефективнішого препарату для боротьби зі "свинячим" грипом.

"Ми можемо купувати у виробника субстанцію, тобто речовину, яка є базовою при виробництві препарату, і виробляти його тут", - зазначив він.

Також Галацан повідомив, що у Харківській області існує лабораторія, де можна діагностувати грип А/H1N1.

"На обласному рівні ми можемо діагностувати, чи це взагалі вірус грипу, і його приналежність до групи А. Завдяки лабораторії, яка в нас є, за кілька годин можна зробити висновки, чи це "каліфорнія", чи ні", - підкреслив він.

Через епідемію грипу в українських аптеках, особливо на в західних областях, через ажіотажний попит зникли майже всі протигрипозні препарати, також немає профілактичних засобів, зокрема дефіцит марлевих пов'язок.

Віце-прем'єр Олександр Турчинов 31 жовтня доручив продавати ліки від грипу тільки за рецептами. Крім того, за його наказом, усі аптеки працюватимуть цілодобово і їм заборонено піднімати ціни на ліки від рівня 20 жовтня.

Станом на 31 жовтня жертвами епідемії грипу в Україні стали 48 людей, понад 154 тисяч захворіли. З них вірус "свинячого грипу" було діагностовано у 13 людей, четверо з яких померли.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 554
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: