Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Ліки від грипу продаватимуть виключно за рецептами



Ліки від грипу продаватимуть виключно за рецептами

Ліки від грипу продаватимуть виключно за рецептами Для подолання ажіотажного попиту у зв'язку з епідемією грипу в Україні ліки від грипу продаватимуться в аптеках виключно за рецептами.


Усі аптеки працюватимуть без вихідних. Ціни на профілактичні та лікувальні препарати не має перевищувати вартості, яка була встановлена в роздрібних аптечних мережах станом на 20 жовтня.

Відповідні доручення керівникам аптечних мереж дав на нараді перший віце-прем'єр-міністр Олександра Турчинов.

Також було затверджено перелік препаратів та засобів попередження захворювання (марлеві пов'язки, рукавички тощо), які повинні бути в продажу у кожній аптеці України.

Під час наради Турчинов наголосив на необхідності доводити до громадськості різницю між профілактичними та лікувальними засобами, оскільки подекуди складається ситуація "нездорового ажіотажу та неконтрольованих закупок громадянами ліків, які їм навіть не потрібні".

Окремим розпорядженням Турчинов доручив Державній митній службі без зволікань розмитнювати ліки, які надходять з-за кордону.

"Фармацевтичні підприємства повинні працювати цілодобово, щоб виробляти ліки, які захистять здоров'я людей", - сказав Турчинов. Також він доручив цілодобово працювати цехам з пошиття, які мають забезпечити населення необхідної кількістю марлевих пов'язок.

Турчинов наголосив, що відсутність паніки у громадян допоможе уряду якнайшвидше впоратись із хворобою та захистити здоров'я людей.

Станом на 31 жовтня кількість загиблих від епідемії грипу в Україні, за даними президента Віктора Ющенка, сягнула 48 людей.

На грип та ГРВІ у західноукраїнських областях хворі 154 тисячі 200 осіб. Померло 48 хворих, з них двоє дітей. В усіх аптеках Західної України закінчилися противірусні препарати і захисні маски для обличчя.

Міністерство охорони здоров'я оголосило про початок епідемії "свинячого грипу" (каліфорнійського грипу A/H1N1). За даними міністра Василя Князевича, підтверджено 13 випадків захворювання на грип А/H1N1, з них четверо людей померли.

Теги україна , здоровя , красилів , хмельниччина , хмельницький , красилівщина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 503
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: