Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Ющенко видав указ, як діяти в умовах епідемії грипу



Ющенко видав указ, як діяти в умовах епідемії грипу

Ющенко видав указ, як діяти в умовах епідемії грипу Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо забезпечення національної безпеки в умовах епідемії грипу в Україні.


У рішенні РНБО зазначено, що епідемічна ситуація в країні набула надзвичайно загрозливого і непрогнозованого характеру.

У зв'язку з цим Рада нацбезпеки доручила уряду "негайно розпочати виконання плану невідкладних заходів щодо запобігання поширенню в Україні пандемічного грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань".

Зокрема, Кабмін мусить посилити моніторинг епідемічної ситуації, надати прогнози поширення грипу, у триденний строк виділити додаткові кошти для фінансування медичних та профілактичних заходів.

За тиждень уряд має забезпечити обладнанням усі обласні державні вірусологічні лабораторії, а також невідкладно забезпечити готовність лікувально-профілактичних закладів для надання медичної допомоги. Вантажі з гуманітарною допомогою, які йдуть в Україну, мають бути розмитнені протягом однієї доби.

"Забезпечити посилення протиепідемічного режиму та проведення комплексу дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей (аеропорти, залізничні та автобусні вокзали тощо), дитячих дошкільних, освітніх закладах, установах охорони здоров’я, закладах культури, на підприємствах, в організаціях і установах, незалежно від форм власності", - йдеться у рішенні РНБО.

Міністерству охорони здоров'я доручено, зокрема, забезпечити у двомісячний строк функціонування в повному обсязі державної установи "Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій".

Також МОЗ має визначити та оприлюднити у триденний строк позицію стосовно недобросовісної реклами лікарських засобів і підготувати для МЗС список лікарських засобів та медичного обладнання, яке планується залучити в рамках гуманітарної допомоги.

Щоденно керівництво МОЗ має звітувати секретарю РНБО Раїсі Богатирьовій.

Указом президента до протидії поширенню епідемії залучаються МЗС, Міноборони, МНС, рада міністрів Криму та обласні державні адміністрації.

Також рішенням РНБО пропонується запропонувати Генеральній прокуратурі активізувати роботу з нагляду за додержанням законів про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, про захист населення від інфекційних хвороб.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 487
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: