Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Вакцинація від свинячого грипу почнеться в Україні за два місяці

Вакцинація від свинячого грипу почнеться в Україні за два місяці

Вакцинація від свинячого грипу почнеться в Україні за два місяці Вакцинація для боротьби з епідемією грипу A/H1N1 почнеться в Україні за місяць-два, коли вакцини від хвороби пройдуть реєстрацію.


Про це заявив директор Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій Олександр Гриневич. Він відзначив, що зараз в Україні проходять експертизу дві вакцини від свинячого грипу.

Незважаючи на початок епідемії в країні, чиновники не планують прискорювати процедуру отримання дозволів на застосування цих препаратів.

"Всі завжди за те, щоб ця експертиза була дуже ретельною, щоб ми могли знати, чи ця вакцина безпечна для людей, чи ефективна. Експертиза має бути ґрунтовною. Лише тоді вона рекомендуватиметься чи не рекомендуватиметься до реєстрації. Як правило, реєстрація триває місяць", - відзначив Гриневич. За його словами, доти, доки всі документи не будуть в порядку, робити щеплення українцям від грипу A/H1N1 медики не будуть.

Гриневич також переконаний, що протягом названого ним терміну вакцинація не втратить актуальності, й навіть за місяць починати робити українцям щеплення від свинячого грипу не буде пізно. Так, у низці регіонів України ще не досягнуто епідемічного порогу, тому там можна буде вакцинувати і звичайною, і "пандемічною" вакциною.

"Можливо, якщо спаде перша хвиля, то у цих регіонах вакцинуватимуть лише певні категорії людей, які не хворіли, або мають високий ризик захворіти", - сказав Гриневич.

Він додав, що вакцина, яка надійде як гуманітарна допомога від Всесвітньої організації охорони здоров'я чи від окремих країн, також спочатку проходитиме експертизу і реєстрацію в Україні. На запитання, чому про забезпечення вакциною не подбали раніше, директор Центру грипу відповів, що препарат для щеплення саме від цього вірусу винайшли і зареєстрували у світі лише нещодавно.

Нагадаємо, за словами головного санітарного лікаря Олександра Біловола, в Україні немає епідемії свинячого грипу. Зараз є 14 лабораторно підтверджених випадків цього вірусу, три людини від нього померли. Разом із тим, раніше представники МОЗ говорили про 22 зареєстрованих випадки грипу A/H1N1.

В Українському центрі грипу очікують, що наступна хвиля епідемії в Україні почнеться у січні-лютому наступного року.

Для лікування свинячого грипу медики збираються використовувати дві вакцини - канадського та російського виробництва.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 283
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: