Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » ВООЗ: в Україні епідемія свинячого грипу



ВООЗ: в Україні епідемія свинячого грипу

ВООЗ: в Україні епідемія свинячого грипу Всесвітня організація охорони здоров’я (WHO), експерти якої 3 листопада прибули в Україну для дослідження ситуації з епідемією грипу, вважає ймовірною причиною смертей українців вірус нового пандемічного грипу A/H1N1.


Про це у вівторок, 3 листопада, повідомили в організації. ВООЗ аргументувала своє припущення фактом швидкого розповсюдження цього вірусу та підтвердженням його наявності у пацієнтів у двох найбільш постраждалих від епідемії областях.

"Оскільки пандемічний грип швидко став домінуючим грипом по всьому світі, то можна припустити, що більшість грипових випадків в Україні спричинені цим вірусом", - відзначено у повідомленні. На підтвердження цього експерти навели зростання захворювань на грипоподібні інфекції та пневмонії у західних областях України та Києві.

За даними ВООЗ, в реанімаціях перебувають 235 українців із близько 250 тисяч осіб, які захворіли. "Як і всюди, WHO наполегливо рекомендує швидке застосування антивірусних ліків oseltamivir чи zanamivir (ці речовини продаються під брендом "Таміфлю" - ред.) для пацієнтів, які відповідають критеріям, навіть за відсутності позитивного лабораторного тесту інфекції H1N1", - порадили в організації.

Група експертів ВООЗ розпочне роботу у Львівській області, де було зафіксовано найбільшу кількість смертей серед уражених вірусом. Двоє вірусологів вже почали роботу в Національному центрі дослідження грипу та в лабораторіях Центральної санітарно-епідеміологічної станції в Києві.

"Багато питань потребують відповіді. Епідемія в Україні може продемонструвати, як вірус буде себе поводити в північній півкулі під час зимового періоду, особливо в умовах стану здоров’я, типових для Східної Європи", - відзначено у повідомлені.

ВООЗ також відзначила, що не рекомендує сусіднім державам закривати кордони з Україною, оскільки практика свідчить, що такі заходи не зупиняють подальшого поширення вірусу.

Нагадаємо, експерти ВООЗ прибули до України у вівторок, 3 листопада. До України приїхали 9 представників організації.

В той же час, за офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, 80 українців за час епідемії померли від пневмонії. Разом із тим, за інформацією регіональної влади, кількість жертв епідемії грипу вже сягнула 86 людей.

У зв'язку з епідемією в дев'яти областях України та Києві оголошено карантин, ще в десяти областях карантин може бути оголошений найближчим часом. Разом із тим, лікарі та влада заперечують, що в Україні почалася епідемія свинячого грипу, відзначаючи, що наразі підтверджено тільки 14 випадків цього вірусу.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 491
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: