Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Країна, в якій нас тримають за лохів



Країна, в якій нас тримають за лохів

Країна, в якій нас тримають за лохів Податкова адміністрація України, замість того, щоб повідомляти результати жовтневих стягнення платежів до бюджету, розмістила на своєму сайті Пам'ятку щодо грипу типу А/Н1N1 ...

Мій знайомий отримав повістку. Не в суд - до податкової інспекції. Вантажний мікроавтобус «Фольксваген», який продав за дорученням, новий власник десь на Житомирщині і зняв з обліку, машина вважається проданої, а мій знайомий - таким, який отримав дохід, з якого має стягнути податок.

Незважаючи на те, що в минулому році з нього утримав прибутковий податок нотаріус, який оформляв угоду, знайомий відправився в податкову, де йому виставили рахунок на 4286 грн. і 15 копійок. Інспектор виявився відвертим - зверху рознарядку спустили як-небудь і з чого-небудь збирати гроші в бюджет, адже в бюджеті - голяк. Хлопці порозумілися. Квитанція на 4286 гривень була відправлена в «Шредер", а замість цього виписана нова на 300 гривень і така ж сума поповнила сімейний бюджет податківця. Легкість, з якою було ліквідовано оригінальне платіжну вимогу, не залишала сумнівів, що воно було взято зі стелі.

«Еліта», яка зацементувати у владі і відгородилася від народонаселення закритими виборчими списками та парканами державних дач, тримає нас за невиліковних дурнів і за лохів. Рятувався тим, що тримаємо дулі в кишені, ретельно моєму руки після спілкування з чиновниками і оголошуємо сімейне табу на перегляд ток-шоу. І кожен з нас на генетичному рівні засвоїв, як мій знайомий, - як грати з цією державою в дурня. І починаємо пояснювати дітям, що Україна і держава на сучасному етапі її регресу - це різні речі.

Але брехня, незграбно замаскована під турботу про нас, сердешний, лізе в усі щілини, як би ти від неї не відхрещувався. Капает з моніторів у вагонах метро, плюється з Інтернет-порталів, влазить у випуски телевізійних новин.

На відміну від свинячого грипу, офіційну та політичну брехню стало значно легше ідентифікувати. Оскільки її генератори і ретлянстратори зрозуміли, що відносно брехні виробився імунітет, що вона засвоюється піпл все менше, нас почали брати кількістю - так, щоб у мозку не вистачало часу аналізувати, де цього валу правда, а де маніпуляція.

В Ощадбанку Мінфін нам пропонує купити державні казначейські облігації під 16% річних. Це при тому що банкам продає їх за ставкою чи не вдвічі дорожче - під 30%.

Казначейство сповіщає нас, що за десять місяців 2009 року зібрано доходів на 100,9% від плану на цей період. Якщо це так, то щоб виконати річний план по доходах, в листопаді-грудні фіскалам доведеться стягнути до бюджету суму, що вдвічі перевищує план на ці місяці. Коли ж держава наважиться сказати правду, що бюджет давно і хронічно не виконується і в ньому зяє чорна дірка, здатна увібрати в себе листопадові і грудневі пенсії і зарплати? Податкова виявилася хитріше - замість того, щоб повідомляти про результати жовтневих стягнення платежів до бюджету, розмістила на своєму сайті Пам'ятку щодо грипу типу А/Н1N1.

У Стабілізаційному фонді грошей стільки, скільки в наших аптеках антивірусних препаратів у відкритому доступі, проте уряд продовжує ставити виставу за розділом міфічних коштів з порожньої сумочки СФ. Ось і сьогодні «знайшлися» 1 млрд. 492 млн. гривень на Євро 2012, хоча насправді їх там немає, а щоб їх туди завести - комерційним банкам потрібно заплатити за ресурс вже дорожче, ніж 30% річних.

Інший фонд, Пенсійний, у щоденному режимі інформує, що пенсії виплачуються безперебійно. Однак давно вже перестало бути таємницею, що пенсії чим далі, тим більше виплачуються за рахунок бюджету, оскільки поточних надходжень ПФ давно вже не вистачає. А гроші бюджету - це значною мірою кошти, отримані від МВФ.

Нам розповідають, що Нафтогаз безперебійно розраховується з Росією за газ, однак при цьому замовчують, що Нафтогаз проводить платежі не за рахунок власних коштів, зібраних з ринку, а за рахунок кредитів, в т.ч. і з коштів єдиного казначейського рахунку. Однак там де тонко, там таки має порватися. Рветься вже в листопаді, оскільки старі схеми не спрацьовують з банальної причини - гроші вже вимели звідусіль, звідки можна було, а Стельмах навідріз відмовляється монетизувати статутні облігації Нафтогазу. Відмовляється дід, бо знає: монетизує ці - завтра надрукують нові. Можна було б заплатити Нафтогазу відшкодування ПДВ авансом за 2010-2011 роки, проте знову ж таки - грошей немає, і потім як розраховуватися в грудні?

Удавання влади та її інфекційності стало ще більш очевидним під час епідемії, де драматична опереткового селекторних нарад і бліц-кидки за карантинними регіонах не просто не здатні приховати за маскою колапс вітчизняної системи охорони здоров'я, а все більше викликають роздратування. Яке, схоже, відіб'ється на цифрах протоколів виборчих комісій 17 січня і 7 лютого.

Стверджувати, що носієм удавання є лише уряд - означає кривити душею. Безвідповідальність опозиції та її зацикленість на політичної помсти будь-яку ціну породила деформований з самого зачаття і реваншистський закон про соцстандартів. Хотіли б "регіонали" насправді допомогти людям - знизили б фантасмагоричні цифри на порядок і тим самим ще більше б ускладнили життя уряду, оскільки той закон таки треба було б виконувати.

Менторство Президента про те, що не годиться чиновникам піаритися на розвантаженні ліків в Борисполі, важко заперечити, якщо б цього не казав людина, яка тягне за собою кагал чиновників кожного разу, коли їде в поїздки по країні, - краще б ці чиновники працювали. Скажімо, навіщо брати з собою на відвідування агріфірми того ж Стельмаха?

І як вірити в щирість людини, яка витирає сльозу на могилі репресованих, а на наступний день нагороджує державними орденами нардепів, які топчуться по пам'яті невинно убієнних?

Не кажучи вже про те, що всі ми, вносячи від душі свої пожертвування на «Лікарню Майбутнього», в той момент і не думали, що опинимося в ролі лохів.

Станіслав Голубенко


джерело: http://www.unian.net/rus/news/news-345218.html
Теги україна , гроші



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 686
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі
#1 написав: SteamBoy (5 листопада 2009 18:46)
Фото

Користувачі
Коментарів: 3
Публікацій: 0
Сильно сказано!

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: