Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Про апетити голови облдержадміністрації розповіла заступник Генерального прокурора України

Про апетити голови облдержадміністрації розповіла заступник Генерального прокурора України

Про апетити голови облдержадміністрації розповіла заступник Генерального прокурора України

В обласній прокуратурі підбили підсумки перевірки законності діяльності управлінь та відділів обласної держадміністрації, яку проводили представники генпрокуратури. І… Розгорівся скандал! «Голова Хмельницької облдержадміністрації видав розпорядження про спрямування 600 тисяч гривень з обласного бюджету на поліпшення житлових умов та придбання квартир для свого першого заступника та деяких працівників адміністрації, - заявив на нараді Сергій Домбровський, начальник Головного управління Генеральної прокуратури України. – Незважаючи на те, що в бюджеті на це коштів не було передбачено, службові особи відповідних управлінь профінансували придбання квартир». Повідав прокурор і про два гектари лісових ділянок у межах Давидковецького лісового заказника, які віддали приватним структурам і нині там вже зведена двоповерхова будівля. «Ви подивіться, що робиться, – обурювалася Тетяна Корнякова, заступник Генпрокурора України. – В жовтні минулого року губернатор видав розпорядження, і землі природно- заповідного фонду віддає приватній структурі, невідомій нікому, яка вже сьогодні побудувала будинок. А де всі були? Всі промовчали, і апетити в нього розгорілися. Через два місяці він видає нове розпорядження – вже тепер сім гектарів, знову земель недешевих, віддає, забирає в держави. Чого? Які були підстави?».

«Де управління екології? Хто це дозволив зробити? Чому в такому привабливому місці Хмельниччини на 49 років будуть приїжджати з Києва щебінь складувати?» – так пані Корнякова прокоментувала інформацію про те, що 14 травня цього року було надано дозвіл на виготовлення проектної документації, затвердження проекту землеустрою щодо оренди на 49 років земельної ділянки площею 37 гектарів на території Нігинської сільської ради Кам’янець-Подільського району для складування та переробки щебеню. І хоч прокуратура області внесла свій протест, він був відхилений, і справа розглядається в суді.

«Стосовно ж питання, яке мені задали і задають – чи правда, що губернатор Іан Гавчук має перейти працювати до Генеральної прокуратури? – продовжувала виступ Тетяна Корнякова. - Відповідаю! Про що ви говорите? По-перше, за законом Генеральним прокурором може стати людина, яка відпрацювала 5 років на посаді прокурора області. Наскільки мені відомо, колишнього прокурора міста пана Гавчука було звільнено генпрокурором Потебеньком. Тож, виходячи з цього, взагалі немає ніяких підстав сподіватися на роботу в Генеральній прокуратурі».

«Якщо мені запропонують піти, я піду», – сказав губернатор Іван Гавчук після оприлюднення результатів перевірки Генеральною прокуратурою України
Ось тільки мав на увазі Іван Карлович те, що піде працювати до Генпрокуратури, якщо йому запропонують подібне. Бо там нині «популісти працюють, які наговорили, і звинуватили всіх і вся». Отож після підсумків ревізії прокуратури голова облдержадміністрації Іван Гавчук, не забарився із відповіддю, скликавши через декілька днів прес-конференцію. «Думаю, що потрібно послухати й головного корупціонера області», – жартував Іван Карлович. «В обласної адміністрації є на дев’яти аркушах спростування тих всіх моментів, які були заявлені, – почав губернатор Іван Гавчук. – До нас було направлено лише декілька протестів. Три про включення до складу робочих комісій за згодою працівників прокуратури, які, між іншим, були погоджені з прокурором області. Один – по лісах, які були без господаря, і їх потрібно було передати державі. Але для цього мали виготовити проектну документацію. За гроші. А їх немає. І коли крали ліс, я своїм розпорядженням передав їх державній структурі з майбутнім виготовленням проектної документації. Для збереження лісового фонду. І ще один протест – по Нігинському кар’єру в «привабливому місці». Там триває судова тяганина між двома суб’єктами, а за землю ніхто не платить. На тій ділянці приблизно 12 мільйонів відходів від виробництва кар’єру, і щоб вивезти їх в інше місце, потрібно знайти таку ж територію та знадобиться для перевезення близько двох років. Тому віддали в оренду цю землю, і бюджет вже отримав мільйон гривень! Ось і всі претензії!». До речі, пояснив губернатор і ситуацію з виділенням 600 тисяч гривень на покращення житлових умов працівникам облдержадміністра- ції. По 50 тисяч гривень «роздали» п’ятьом працівникам апарату, 350 тисяч гривень «пішло» на квартиру першому заступнику. І все це, за твердженням Івана Карловича, погоджено з профспілками.

За словами голови облдержадміністрації, він готує позов до Тетяни Корнякової. А оприлюднені результати перевірки пов’язує з виборами.


джерело
Володимир ГОРДИНСЬКИЙ.
Фото Сергія ПРИЩЕПИ, ІА «Новий міст»



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 328
Спонсорська реклама
Загрузка...
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: