Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » За 5,5 тисячі доларів в Україні можна зробити собі абсолютно нову біографію



За 5,5 тисячі доларів в Україні можна зробити собі абсолютно нову біографію

За 5,5 тисячі доларів в Україні можна зробити собі абсолютно нову біографію В Україні активно розвивається ринок фальшивих документів. Фіктивні біографії, паспорти чи дипломи мають навіть близько 150 чиновників.


"Біля 150 чиновників у нас з фіктивними документами. Жодного ГПУ не посадила", - повідомив народний депутат Володимир Сівкович.

За його словами, за нинішнього рівня корупції замовити бланки на державному підприємстві - не проблема.

"Була комісія Верховної ради у 2007 році. Тоді були дані, що біля трьох тисяч паспортів було просто продані. Вже готові та заповнені", - розповів він.

За даними журналістів ТСН, нове свідоцтво про народження коштує від 450 до 750 доларів. Підробивши документи, можна, наприклад, отримати квартиру – якщо довести, що її колишній власник, який помер, був близьким родичем.

Фіктивний паспорт продадуть за 1000 доларів. Прописка коштує кілька сотень: найдорожча – в Одесі, 250 доларів, київська – 200 доларів, інші міста – від 100 до 150 доларів.

Але найбільший попит в Україні – на фальшиву освіту. Нагадаємо, нещодавно виник скандал навколо "липового" диплома заступника глави СБУ Андрія Кислинського. Посадовця звільнили, і порушили проти нього кримінальну справу.

Мінімальна вартість диплома молодшого спеціаліста – 450 умовних одиниць, стільки ж коштує і диплом інженера старого зразка. Пластиковий продають вже за 750 доларів. Ділки пропонують і російські дипломи - за 950 доларів.

Диплом для іноземця – 1200 доларів. В ціну входить документ, витяг з оцінками та легалізація. Документи про навчання теж справжні, новий диплом проводиться по державній електронній базі даних.

Фальшиві свідоцтво про шлюб або розлучення обійдуться у 750 доларів. Можна "замовити" і фіктивну смерть, це дає змогу успадкувати те, на що не маєш права.

Загалом, вигадана біографія українця, що за свідоцтвом походить із знатного роду, прописаний у шикарному районі міста, вчився у престижному вузі Москви і дуже вигідно одружений - коштуватиме приблизно 5 тисяч 500 доларів. Але навіть якщо ці документи не були використані із злочинною метою, покарання – щонайменше 2 роки ув'язнення.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 671
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: