Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Бабу Параску не пустили на святкування річниці Майдану



Бабу Параску не пустили на святкування річниці Майдану

Бабу Параску не пустили на святкування річниці Майдану Прихильників помаранчевої революції міліція не пускала в Український дім на святкування чергової річниці Майдану..

На офіційне святкування п’ятої річниці помаранчевої революції, яке відбулося в Українському домі, можна було потрапити тільки за іменними запрошеннями. Серед пересічних прихильників Майдану, які намагалися потрапити на свято, була і баба Параска Королюк, що стала одним із символів Майдану.


Як повідомляє видання "Коммерсант-Украина", прихильників помаранчевої революції без запрошення міліція зупиняла ще на підступах до Українського дому і радила повертатися додому. Частина з них не залишала надію потрапити на свято і намагалися вмовити політиків, що підходили до будівлі, і чиновників "знайти зайве запрошення".

"Не пускають. Кажуть, що не знають мене. Упевнена, президент тут ні до чого, це їхня самодіяльність", - поскаржилася журналістам баба Параска, киваючи у бік працівників служби держохорони.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок "нечемного" поводження охорони президента з найвідомішою активісткою помаранчевого Майдану. Так, у грудні 2008 року співробітники державної охорони затримали бабу Параску, коли вона намагалася разом із главою держави та іншими високопосадовцями взяти участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Після затримання Королюк доставили у Печерське райуправління міліції, де тримали кілька годин.

Варто зазначити, що цього року в Український дім прийшли далеко не всі запрошені. Організатори ще на етапі підготовки заходу говорили, що запросили на свято прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, але зізнавалися, що не чекають її появи. Це очікування підтвердилося - святкування Дня свободи проігнорували і решта представників пропрем’єрського політичного табору.

Урочистий захід проігнорували й інші колишні соратники Віктора Ющенка. "Так, мене запросили, але я не піду, - заявив народний депутат Анатолій Гриценко ("Наша Україна-Народна самооборона"), який керував у 2004 році інформаційно-аналітичним напрямом у штабі кандидата Ющенка. – Це буде президентське свято. Ющенко говоритиме перед аудиторією і вручатиме ордени. А у мене з Майданом пов’язані зовсім інші спогади, навіщо їх псувати?".

Теги україна , революція , історія



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 748
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі
#1 написав: Fed (23 листопада 2009 17:12)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
от проблема в бабки...  lol


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: