Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » У погоні за знаннями



У погоні за знаннями

У погоні за знаннями


Після вимушених канікул школярам та студентам доведеться наздоганяти навчальні програми, однак суботи залишаться вихідними

Через тритижневий карантин навчальні заклади змушені коригувати навчальний процес, аби учні та студенти встигли засвоїти навчальну програму в повному обсязі. Щодо цього обласні управління освіти отримали відповідні рекомендації від Міносвіти для кожної категорії навчальних закладів. Як зазначає заступник начальника обласного управління освіти та науки Олена Скачко, головний акцент в загальноосвітніх школах роблять на ущільненні навчального процесу й використанні резервних годин. Ущільнити навчання можна різними способами. Як розповідає Олена Василівна, це можна зробити за рахунок об’єднання тем, використання міжпредметних зв’язків, методом оглядового або самостійного вивчення матеріалу, внесення змін до проведення навчальних екскурсій. До того ж, навчальні програми мають так звані резервні години, які використовуються на узагальнення та повторення вивченого матеріалу. Ці години також використовуватимуть для відпрацювання «карантинних» канікул. Крім того, місцеві органи управління освіти можуть самостійно вносити корективи до навчального плану. Зокрема, змінювати терміни зимових та весняних канікул. Сьогодні такі пропозиції з районів тільки почали надходити. І, за словами Олени Скачко, у деяких районах справді вирішили продовжити перший семестр. Щоправда, усього на один-три дні.

Щодо вишів, то вони самостійно визначатимуть способи відпрацювання карантину. Міносвіти так само рекомендує ущільнювати навчальні програми, проводити додаткові заняття та скорочувати тривалість зимових канікул. Також вузи можуть активно використовувати можливості дистанційного навчання.

А от суботи залишаться вихідними.

джерело
Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 558
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: