Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Талановиті діти України



Талановиті діти України

Талановиті діти України


Цей фестиваль — не стільки змагання, скільки привід влаштувати сиротам справжнє свято. Тож у суботу в Колонній залі мерії свої таланти демонстрували вихованці інтернатів № 3, 12, 21 та дитбудинку “Малятко”. Діти вправно танцювали, співали, грали на музичних інструментах. Наймолодшому з юних конкурсантів — п’ять років, а старшим — по сімнадцять. За словами директора фестивалю Ольги Величко, діти готувалися до свята упродовж двох місяців, відвідуючи репетиції тричі на тиждень. Із ними займалися професійні режисери, представники модельної агенції та зірки шоу-бізнесу. Яскравий одяг для виступів надали найвідоміші українські дизайнери.

Директор дитячого будинку “Малятко” Лідія Литвиненко зізнається, що спочатку дітям було нелегко подолати сором’язливість, але згодом вони повірили в себе, тож зараз на сцені виглядають цілком впевненими. Шістнадцятирічна Вікторія Ширшова з “Малятка” каже, що цей фестиваль дав їй змогу знайти чимало друзів, а головне — продемонструвати свої таланти.

І дійсно час, витрачений на підготовку номерів, не минув дарма. Кожен виступ оформили як міні-виставу. Майже всім конкурсантам допомагала “підтанцьовка” з їхніх же друзів. Олександру Феденку, який заграв на скрипці народну українську пісню “Ой, лопнув обруч”, акомпанували на трубах його друзі Євген Новіков та Дмитро Янушев.

Конкурс оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, народні артисти України Володимир Гришко та Наталія Бучинська, дизайнерки Діана Дорожкіна, Ганна Бублік, а також столичні управлінці: керівник відділу соціального та правового захисту дітей столичного Головного управління з питань освіти та науки Надія Геліон, керівник відділу гендерної політики управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Київської міської державної адміністрації Ірина Рудешко. Нелегко було обирати кращих конкурсантів. Утім, подарунки дісталися всім, адже крім призових місць, учасникам присуджували і перемогу у спеціальних номінаціях. Численні спонсори свята відзначали тих, хто найбільше запам’ятався. Так, на запрошення одного з журналів дві вихованки сиротинців відвідають Італію. А ведучі Інна Цимбалюк та Олексій Дівєєв-Церковний разом зі співачкою Машою Фокіною та арт-директором одного з салонів краси презентували номінантам мобільні телефони. Ніхто не залишився поза увагою журі. “Повболівати” за своїх конкурсантів прийшло понад трьохсот інтернатівців. Ці глядачі теж дістали презенти: плеєри, магнітофони, модний зимовий одяг та взуття, годинники, іграшки, косметика та біжутерія для дівчат-підлітків, солодощі, дитячі друковані видання. Були й подарунки для всіх вихованців інтернату — зокрема, безкоштовне відвідування матчів однієї з футбольних команд. Усі конкурсанти отримали від депутатської фракції Київради “Блок Леоніда Черновецького” по 100 гривень, а також були запрошені на солодке частування до одного зі столичних ресторанів.

Президент фестивалю Інна Машковська пообіцяла, що фестиваль “Талановиті діти України” — не поодинока акція. Проводити його стане традицією. А співголова депутатської фракції Київради “Блок Леоніда Черновецького” Алла Шлапак запевнила, що столична влада на чолі з мером і надалі підтримуватиме проведення подібних акцій для вихованців інтернатів, котрим конче потрібна увага дорослих.

Публікацію відредагував Fed - 25 грудня 2009
Причина: не вифвлено закантажної картинки, додано логотип фестивалю



Обговорити на форумі
Автор EXTRIMAL Коментарів 0 Переглядів 713
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: