Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет



Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет

Україна розділяє з Китаєм четверте місце за кількістю пусків ракет в 2009 році, повідомляє Національне космічне агентство України (НКАУ). Носії української розробки стартували шість разів. Всі пуски завершилися успішно.

Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
Носії української розробки стартували шість разів. Всі пуски завершилися успішно.

Зокрема 30 січня 2009 р. з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області стартувала ракета-носій "Циклон-3" з космічним апаратом "Коронас-фотон" для досліджень Сонця. 26 лютого з космодрому Байконур відбувся пуск ракети-носія "Зеніт-3SLБ" за програмою "Наземний старт" компанії "Міжнародні космічні послуги" (SIS) з канадським космічним апаратом Telstar 11N.

Компанія Sea Launch 20 квітня запустила з плавучої платформи італійський космічний апарат Sicral-1B за допомогою ракети-носія "Зеніт-3SL". 22 червня з Байконура відбувся успішний пуск ракети-носія "Зеніт-3SLБ" за програмою "Наземний старт" з малазійськім космічним апаратом Measat-1R. 29 липня з Байконура проведений пуск конверсійної ракети-носія "Дніпро", яка вивела на орбіту шість космічних апаратів ОАЕ, Великобританії, Іспанії і США. 30 листопада з Байконура відбувся успішний пуск ракети-носія "Зеніт-3SLБ" за програмою "Наземний старт" з американським космічним апаратом Intelsat-15.

У минулому 2009 р. з 16 зарубіжних космодромів стартували 78 ракет-носіїв космічного призначення: 74 пуски були успішними, один пуск частково-успішним, три - аварійними. Число запущених в 2009 р. ракет-носіїв збільшилося в порівнянні з попереднім роком на дев'ять. У 2009 р. на навколоземну орбіту виведені 123 космічних апарату, на 19 більше, ніж в 2008 р. Російські носії успішно стартували 27 разів. З 24 пусків американських ракет 23 були вдалими. Всі сім пусків французьких ракет пройшли без інцидентів, наголошується в повідомленні агентства.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 454
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: