Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » На дорогах з'являється «Візир-2»



На дорогах з'являється «Візир-2»

Після того, як вітчизняне ДАІ взяло на озброєння прилад «Візир», водії оголосили нововведенню справжню війну. Деякі автолюбителі навіть успішно оскаржили штрафи в судах. В Інтернеті не раз з'являлися знімки, на яких навіть заправки рухалися з порушеннями. Всі огріхи в минулому, тепер ДАІ закуповує нові прилади, які працюють безпомилково.



У Київській області з'явилися нові прилади з вимірювання швидкості автомобілів. Заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в Київській області Олександр Ткаченко каже, що якщо порівнювати старий прилад і новий, то старий - це «Жигулі», а новий - «Мерседес». Удосконалена новинка вимірює швидкість за допомогою трьох камер і лазера.

- Тут є лазер, який може виділити конкретний автомобіль навіть в потоці машин. Система GPS відразу фіксує місце порушення. Прилад може функціонувати в ручному або автоматичному режимах, його акумулятор може працювати без підзарядки близько п'ятнадцяти годин. Вся запис проводиться на флеш-карту. На ній можна зберігати близько сорока тисяч правопорушень або близько шістнадцяти тисяч відеороликів, - пояснює Олександр Ткаченко.

Новий прилад і коштує по-сучасному - понад сто тисячі гривень за штуку. Але в ДАІ про це не сильно переживають. Кажуть - окупиться швидко.

- Для більшої функціональності ми будемо виїжджати і ставити його на різних дорогах. Сьогодні поставимо на трасі Київ-Харків, завтра - на Київ-Дніпропетровськ, післязавтра - Київ-Одеса. Можливо, будемо залишати його на дві-три години, а потім переставляти на інше місце. І водії не будуть знати, в якому термобокси зараз стоїть прилад, - говорить Олександр Ткаченко.

За допомогою новинки вдалося затримати першого порушника. Автолюбитель Олег свою провину не заперечував. Чоловік сказав, що якщо прилад точний і добре працює, то нехай і служить. Водій філософськи додав, що може тоді й порушень буде менше. Головне - щоб не було повторень історій з «Візиром», який викликав хвилю протестів і обурень серед водіїв.





За матеріалами http://kriminal.tv/



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 466
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: