Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Українців масово прослуховують



Українців масово прослуховують

В Україні проводиться масове прослуховування телефонних розмов як співробітників державних установ, політиків, так і приватних осіб. Таку заяву зробив "Дзеркалу тижня" високопоставлений співробітник одного з органів, уповноважених займатися спецзаходів.

При цьому він розповів, які засоби для незаконного прослуховування користуються популярністю.

"В Україні зараз викликає здивування не той факт, що когось незаконно слухають, а той факт, що прослуховування здійснює так багато державних структур, приватних компаній, політичних партій і приватних осіб. Таке враження, що прослуховують все і всіх", - сказав експерт.

Джерело додало, що прослуховування за рівнем професіоналізму виконання можна поділити на три рівні.

"Перший рівень - це будь-який радіоринок чи Інтернет, де можна купити за доступними цінами різне шпигунське радіоустаткування. Який тут може бути облік і контроль? За продаж" жучків "у нас існує необтяжливий штраф у 800 гривень, та й накладається він украй рідко - контролери теж у частці. об'єктовому прослушка, відеокамери, "жучки" можуть бути скрізь, стежити можуть за ким завгодно. Вартість цих приладів - від 100-200 доларів ", - сказав він.

За його словами, більш професійно займаються прослуховуванням комерційні структури.

"Будь-яка скільки-небудь поважаюча себе фірма купує комплект для дистанційного контролю GSM-зв'язку. Це по вигляду звичайний ноутбук. Устаткування встановлюється в машині поруч з цікавлять об'єктом, і звідти пишеться весь трафік, всі розмови. (...) Вартість нормального бюджетного комплекту : нижній ціновий сегмент - від 15 тис. дол, середній - від 250 тисяч дол, вищий - від мільйона доларів ", - повідомило джерело.

Він додав, що максимальні можливості для прослушки є у державних і великих фінансово-промислових груп.

"Третій рівень прослушки - держструктури і найбільші фінансово-промислові групи. У них теж є різноманітні види спецтехніки, устаткування і фахівці для" розколювання "шифрів і систем захисту. Вони мають у своєму розпорядженні перешкодостійкою технікою. Але головне - у них є можливості з несанкціонованого доступу до серверів операторів зв'язку. Ось це справжній Клондайк. Якщо необхідно отримати дані, зараз не проблема встановити, де, в якому точно будинку ви знаходитесь, телефони яких абонентів знаходяться поруч з вами, причому цю трасування можна отримати навіть рік-два потому і проаналізувати ", - повідомив експерт.

Він підкреслив, що подібні дії рідко приводять до кримінальної відповідальності.

"У 2008 році за незаконне прослуховування в Україні посадили двох людей, у 2009-му - трьох. Це нахабні приватники, які працюють по беззаконню і демпінгують цінами. У Дніпропетровську взяли групу, яка кому потрапило продавала прослушки телефону по 150 доларів за добу", - сказало джерело.
При цьому він підкреслив, що GSM-зв'язок є за природою своєю досить незахищеною.

"Через доступ до серверів можна отримати доступ до прослуховування всієї бази абонентів", - підсумував він.

Нагадаємо, в останні роки в Україні правоохоронні органи стали частіше прослуховувати абонентів. За даними Верховного суду, у 2008 році суди розглянули 25 тисяч подань правоохоронних органів про надання права на прослуховування і накладення арешту на кореспонденцію. У 2007 і 2006 роках суди розглянули майже по 20 тисяч таких подань, у 2005 - 15 тисяч.

Наприкінці травня в Києві працівники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність приватної комерційної структури, яка зберігала і реалізовувала спеціальні технічні засоби, призначені для негласного отримання інформації.

Як повідомили в прес-секторі Управління СБУ в м. Києві, в результаті спецоперації з незаконного обігу вилучено 40 виробів (мініатюрні відеокамери та радіомікрофони), закамуфльовані під різні побутові предмети.

Співробітники спецслужби з'ясували, що організатор фірми, 43-річний приватний підприємець з Вінницької області, через мережу Інтернет продавав електронну техніку, заборонену до вільного продажу.

За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення за незаконне зберігання та розповсюдження спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації.

А в березні Служба безпеки України розкрила діяльність злочинного угруповання, яке займалося незаконним детективною діяльністю і за грошову винагороду збирала інформацію про приватне життя і бізнес-діяльності громадян.

Угруповання діяло протягом тривалого часу. До її складу входили близько 20 чоловік. Зокрема, вони пропонували платні послуги з прослуховування телефонних переговорів. Так, добу прослуховування коштували для клієнтів 50 дол, прихована стеження - 250 дол

Такі протиправні дії здійснювалися на території Дніпропетровської області, в Києві, Одесі - відносно співробітників прокуратури, міліції, чиновників державних установ, а також бізнесменів.

за матеріалами kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 441
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: