Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Міліція взялася за фінансову піраміду, дозволивши їй вирости



Міліція взялася за фінансову піраміду, дозволивши їй вирости

Чим довше функціонує фінансова піраміда, тим менше ймовірність повернення грошових коштів вкладникам при її ліквідації. Це, власне, і є метою такого специфічного "бізнесу". А залучити у свої мережі необережних громадян, особливо в період економічної стагнації, досить просто. Досить пообіцяти вкладникам довгостроковий кредит під низький відсоток - 3-5% річних.

Більш ніж півроку правоохоронці збирали докази про незаконну діяльність двох рівненських комерційних організацій, які обманним шляхом розпоряджалися коштами своїх вкладників. Поки міліція зволікала або була обережною, шахраям вдалося сколотити мільйонний статок. Адже кредитні спілки в Рівненській області працювали протягом двох останніх років. Зараз громадяни обурюються, невже за явної порушення закону треба було так довго збирати докази!?

Своїх жертв "кредитори" збивали з пантелику хитро складений договір. Читаючи його, люди мало розуміли суть написаного і вірили на слово тим, хто його їм підсовував. Одним з основних пунктів договору було те, що кредит отримає швидше та людина, яка внесе більший початковий внесок. Зараз слідству відомий випадок, коли один з клієнтів, щоб отримати кредит у 100 тисяч гривень, вніс до каси фірми 85 тисяч гривень. Йому надали кредит на всю суму, але реально виходить, що на руки він отримав лише 15 тисяч. Інші ж громадяни здебільшого платили 5% від загальної суми бажаного кредиту, який повинні були отримати через місяць. Але такого не траплялося, виплата завжди затримувалася.

У всіх працівників фірм вищу освіту і розвинене чуття психолога. У кожному конкретному випадку вони знали, як правильно підійти до потенційного клієнта, щоб він погодився підписати договір і внести в касу гроші. Скільки саме за цей час шахраям вдалося обдурити довірливих громадян - ще невідомо. Працівникам УБОЗу вже вдалося встановити 150 ошуканих вкладників.

Засновник фірми і один з виконавчих директорів в даний час знаходяться в СІЗО. Ще один із затриманих відпущений на підписку про невиїзд. Рахунки фірм заблоковані на них було майже п'ять мільйонів гривень. Зараз проводиться перевірка всієї фінансової піраміди і в інших областях України. Крім того, встановлюється повний список людей, яких шахраї встигли обдурити.

за матеріалами kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 423
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: