Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Україна вийшла в європейські лідери за кількістю наркоманів



Україна вийшла в європейські лідери за кількістю наркоманів

Україна вийшла в європейські лідери за кількістю наркоманів 90% важких наркотиків вживається на дискотеках.

За рівнем наркотизації Україна знаходиться на першому місці в Європі, а темпи наркотизації країни можна порівняти з російськими.
Про це повідомив голова Держкомітету з питань контролю за обігом наркотиків Володимир Тимошенко в інтерв'ю Коммерсант-Україна.

«За рівнем наркотизації ми йдемо попереду всієї Європи, темпи порівнянні з російськими. У Білорусії показники нижче », - сказав Тимошенко.
Також глава комітету повідомив, що за даними МВС, в 2010 році в Україні зростання тяжких злочинів склав 40% у порівнянні з минулим роком. При цьому кожне сьоме злочин скоюється на грунті наркотиків.

«Є коефіцієнт наркотизації населення, що використовується Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Так от, якщо ступінь наркотизації населення перевищує 7% - держава перестає існувати. За різними даними, у нас ця цифра коливається від 1,5 до 2% », - попередив Тимошенко.

«В Україні проблема з наркотиками досягла критичної точки. Подальше зволікання може провести до необоротних процесів. Повірте, я не згущую фарби. Наркоманія зростає в геометричній прогресії, крім того, до неї залучаються все більш молоді люди. За даними МОЗ, від 8% до 26% школярів у віці 13-16 років пробували наркотики хоча б один раз. Дані про кількість споживачів за обсягом нелегального ринку наркотичних речовин різняться: у Мінздоров'я вони одні, у МВС і СБУ - інші, а дані соціологічних опитувань - треті. Точних даних немає! Потрібен єдиний моніторинг. Ми повинні звести розрізнені дані і виробити єдину державну стратегію », - розповів Тимошенко.

За його словами, 90% важких наркотиків і психотропних речовин вживається на дискотеках. «А хто туди ходить? У групі ризику практично все молоде населення країни », - сказав Тимошенко.

Джерело: domik.net



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 418
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: