Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Школи переходять на одінадцатілетку



Школи переходять на одінадцатілетку

Школи переходять на одінадцатілетку


Дітям скоротили термін - школи переходять на одінадцатілетку, але встигнути за цей час потрібно більше

У вітчизняній системі освіта постійно відбуваються якісь реформи і впроваджуються нововведення. Випускники минулих років зітхають з полегшенням - добре, що встигли закінчити школу до реформ. А ось батьки, чиї діти тільки збираються до школи, навіть не знають, до чого готуватися. Адже нещодавно вирішили, що дітвора знову буде вчитися одинадцять років, замість дванадцяти.

Для педагогів літо - гаряча пора у всіх сенсах. Вони піднімають старі навчальні плани і думають, як їх пристосувати до нових підручників. Адже нещодавно депутати вирішили, що дванадцятирічка - це дурість, яка обійдеться державі в чотири мільярди гривень. Тому програму скорочують на швидку руку, щоб діти змогли відзначити випускний у сімнадцять років.

У більшості шкіл обіцяють не вводити шестиденки, щоб наздоганяти програму. Кажуть, просто скоротять нову. Тому зараз все доводиться «підганяти» під підручники, які випустили на дванадцять років навчання. А надрукували їх аж 95 мільйонів. Країна витратила на це півтора мільярда гривень, тому викидати книги не можна.

Крім того, занепокоїлися батьки, чиї діти в найближчі роки підуть до школи. Адже за задумом Міносвіти, першокласники вже повинні уміти рахувати та читати. Навчити цьому мають у підготовчій групі дитячого садка. А вдосконалювати знання потрібно дому. Правда, якщо дитина прийде без необхідних знань, його всьому навчать у школі.

- Мова не йде про те, щоб посадити на п'ять років дитини за парту, і він буде вчитися читати і писати. Головне - сформувати певні психологічні установки, навчити працювати в колективі, - говорить директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько.

Багато вчителів вважають, що дванадцятирічна програма була сильно розтягнутої, а перший клас - взагалі провальним. Після нього у дітей взагалі пропадало бажання вчитися і ходити до школи.

До речі, багато випускників, які пішли зі школи після дев'ятого класу, тепер дзвонять до шкіл і просять прийняти їх назад.

джерело тексту kriminal.tv
Фото є власністю адміністрації і його незаконне використання переслідується законом



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 459
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: