Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Зміна клімату на Україні



Зміна клімату на Україні

Зміна клімату на Україні

Аномальна спека, від якої нині потерпає Україна, Росія і Білорусь, за словами екологів – ніщо інше, як зміна клімату, а отже – і екосистем. Науковці стверджують - надто висока температура повітря, лісові пожежі та відсутність дощів – це ознаки поступової заміни лісів на степи зі встановленням у середніх широтах різкоконтинентального клімату. Зима буде морознішою, то - жарким.

Екологи прогнозують появу на півдні України пустельних зон і просування далі на північ степів. Широколистяні ліси , у тому числі й Поділля, відступатимуть під палючим сонячним промінням і повітря дедалі ставатиме сухішим. Окремі докази таких змін, кажуть дослідники, можна помітити вже тепер. Збільшується популяція південних тварин, а звичні для нас вологостійкі рослини засихають. Найгірше себе почувають дуби, липи, клени. Вагомий доказ змін –і пожежі на торф’яниках. В нових кліматичних умовах вони просто не можуть існувати - от і горять, зауважують науковці і прогнозують їх повне зникнення вже за декілька років. Втім, усі ці попередні висновки ще треба підтвердити серйозними кліматичними дослідженнями.

А тим часом, науковці закликають більше насаджувати зелених зон у містах, менше вирубувати лісів і відновлювали зрошувальні системи на полях.

Автор: А.Коломея
Інформаційно-аналітична програма
«Подільська панорама»
www.odtrk.km.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 520
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: