Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Шокуюча заява синоптиків: прийдешня зима поб'є всі рекорди за кількістю снігу і силі морозів



Шокуюча заява синоптиків: прийдешня зима поб'є всі рекорди за кількістю снігу і силі морозів



Така поведінка природи вчені пов'язують з глобальним потеплінням і припускають: через кілька десятків років кліматична карта світу докорінно зміниться. Що відбувається з погодою, і яку зиму чекати в Одесі?

Світлана Меркулова, кореспондент «АТВ»: минула аномально холодна зима в порівнянні з прийдешньою - просто квіточки. Таку заяву зробили польські метеорологи. Вони пророкують Європі найсуворіші морози за останню тисячу років, які потягнуть за собою справжній льодовиковий період.

Моторошні прогнози синоптики зробили після того, як в останній день літа гірські райони Польщі і Чехії раптово завалило снігом. За сценарієм поляків, екстремально холодна погода паралізує європейські міста і країни в найближчому майбутньому. У Одесі перший сніг можливий вже через місяць.

Ліонелла Белодонова, синоптик Гідрометцентру Чорного та Азовського морів: в цьому році у нас спостерігалися аномалії в погоді, як у зимовий період часу, коли ми спостерігали значне зниження температури, зсув атмосферних фронтів, циклонів. Спостерігалися аномалії влітку, коли температура місцями була 40-42 в тіні, тому цілком ймовірно, що в кінці року, в осінньо-зимовий період, можливі аномалії в погоді.

Загрожують Європі, міцні морози вчені пов'язують з теплою течією Гольфстрім. За останні кілька років швидкість руху його вод помітно знизилася, і тепер Гольфстрім не в силах врівноважувати холод, який приносить Арктика. Такими темпами тепле атлантичне протягом незабаром зникне з карти світу. Тоді сценарії з фантастичних фільмів про апокаліпсис стануть реальністю: Європа перетвориться на велику крижану пустелю. Доповнить картину масивний льодовик, який виникне в Скандинавії. Втім, одесити як завжди дивляться в майбутнє з оптимізмом.

Сергій Степаненко, ректор Одеського державного екологічного університету: такі заяви не мають під собою будь-якої наукового підгрунтя. Я можу сказати з ймовірністю на 95%: наступна зима не буде аномально холодною, такої видатної в цілому тисячолітті. Це однозначно.

Разом з тим метеорологи заявляють: кліматична система світу дійсно перебуває в стані серйозних змін. І якщо майбутня зима і не поб'є всі рекорди за силою морозу, виявитися дуже сніжною цілком може.

Ліонелла Белодонова: так, можливо, що в цей осінньо-зимовий період, як і в минулому році, буде спостерігатися вихід південних циклонів, які формуються над Середземним морем. Як правило, осередки цих циклонів формуються над Італією, Іспанією. Найбільший вплив на штормовий характер погоди, велика кількість снігу мають всі циклони, які сформувалися над Середземним морем, Італією, островом Сардинії, Сицилією, які зміщуються з південно-західної складової на південь України. Нестандартна поведінка природи вчені всього світу пов'язують з глобальним потеплінням. Зупинити запустила процес вже неможливо - методи, які пропонують сучасні екологи, неефективні. Льодовики продовжують танути, рівень океанів - підніматися, а погода - викидати «фокуси». Вчені припускають: через 30 років спопеляюче літо в Україну стане нормою.

Сергій Степаненко, ректор Одеського державного екологічного університету: дійсно, Європу і Україну чекають досить суттєві зміни. Відбудуться зміни у водному режимі. Зараз вже треба думати про малих річках. Ці річки будуть засихати. Будуть засихати лимани, озера. Тобто можуть відбутися досить серйозні зміни. І в зв'язку з цим, вже зараз повинні розроблятися програми з адаптації до цих змін.

Взимку Одеса буде схожа на Сибір. Все, що залишається в таких умовах - адаптуватися. Поки зустрічати таку зимушки одесити не готові.

Світлана, не готова до аномально холодної зими: у мене найменшій дитині чотири роки. Надягнемо валянки, шкарпетки, рукавиці, під трьома ковдрами і будемо грітися. Тому що з опаленням проблеми у всіх, я думаю. Проводка не витримує тих електричних приладів, які ми включаємо. Надія на те, що Боженька змилується, і буде не так холодно, як прогнозують.

Людмила, не готова зустрічати зиму: опалення бажає кращого. Я живу на Приморському, у нас його включають дуже пізно. У минулому році в грудні. Вогкість, холод, нічого хорошого. Дуже страшно.

Світлана Меркулова, кореспондент «АТВ»: буде - не буде, буде - не буде. Багаторічна практика показує: дати точний прогноз на тривалий період не може жодна метеослужба світу. Передбачити погоду більш ніж на два тижні, грунтуючись на наукових методиках, неможливо. Прогнози на місяці й роки вперед - не більше ніж ворожіння на ромашці.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1059
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: