Гарячі страви
, такі, як млинці, млинці, запіканки і т. д., їдять десертною виделкою, тримаючи її в правій руці.
Фруктові кнедлики
ножем і виделкою, каші - десертною ложкою.
Торти, тістечка та інші кондитерські вироби
їдять вилочка для тістечок, тримаючи її в правій руці. Для
пудинг
ів, кремів і желе подають на стіл кавові ложечки.
Пиріжки, булочки
з начинкою з крему або варення їдять, тримаючи їх у руці.
А от як їсти піцу? До неї зазвичай подають ножа і виделку. але я люблю гамати, взявши цілого сектора руцями
І мала в носі той етикет
Це якщо десь в офіційній обстановці, на вищому рівні, при переговорах, де процес поїдання їжі має другорядне значення...Там треба було б за собою слідкувати, щоб ненароком пальці собі не пооблизувати смачно
12 страв на Свят-Вечір. Традиційними стравами на Святий вечір є кутя, борщ з грибами та чорносливом, гречані вареники, голубці з пшоном, зрази, бутерброди,вареники з картоплею січеники з гор
[...цензура...]
, налисники, фаршировані бурячки, шулики з медом, різдвяні зірочки та узвар.Хто ліпше запропонуе
Відмінне меню :). Тільки, на жаль, у мене частіше буває так, розговівшись ще на Новий рік, і на Святвечір уже мішаю
праведне з грішним
пісне зі скоромним
От об*єднали б уже той календар, щоб усі святкували Різдво 25-го....було б краще.
А з чим-чим січеники ?
Горілку-треба не запивати, а закушувати.Більшість із нас впевнені, що міцні напої треба неодмінно закушувати. А запивати їх ні в якому разі не можна. Але й це твердження не зовсім правильно. Тут треба уточнити, які саме закуски маються на увазі - гарячі або холодні. Останні погано нейтралізують спирт, він досить швидко всмоктується в кров. Теж саме відбувається, коли людина запиває алкоголь. Так що в цьому сенсі соки, компоти, морси можна поставити на один щабель з фруктами й овочевими салатами.
Зовсім по-іншому з гарячими І жирними стравами, наприклад супами або рагу. Ті пригнічують всмоктування етанолу, зменшують вираженість сп'яніння і тому вважаються найкращими закусками. З ними не зрівняється жодний запивон.