Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Як грамотно брати участь у голосуванні?



Як грамотно брати участь у голосуванні?

Усім виборцям варто знати - як грамотно брати участь у голосуванні. Що можна, а чого не можна робити на виборчих дільницях.

Правознавці радять усім виборцям пам’ятати: кожен з них має лише один голос. І це означає, що голосування не може бути декількаразовим. Не знаючи цього, на виборах-2010 можна потрапити в халепу – вчинити кримінальне діяння.

Окрім того, виявити свою волю виборець може тільки особисто. Тому не варто намагатися проголосувати за когось іншого.

Якщо за станом здоров’я виборець не може прийти на дільницю (до прикладу, не пересувається), він має право проголосувати вдома. Для цього необхідно заздалегідь подати відповідну письмову заяву до дільничної комісії. Деякі переваги мають і виборці, які не можуть голосувати самостійно через ті чи інші фізичні вади. Припустимо, через вади зору. У такому випадку для допомоги особа має право запросити до кабіни таємного голосування зовсім сторонню людину.
Ніяких документів, що підтверджують наявність фізичних вад, представляти не потрібно. Але для того, щоб запросити до кабіни сторонню людину, яка допоможе ознайомитися з виборчим бюлетенем, необхідно одержати дозвіл голови дільничної комісії або його заступника.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 566
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: