Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель



У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель

У Китаї зафіксували новий, досі не відомий науці вірус, який провокує СНІД. Хвороба, як пише китайська преса, передається повітряно-крапельним шляхом.

У Китаї виявили новий вірус СНІДу, що передається через кашель
Серед китайців паніка через невідому хворобу. Її охрестили "новим СНІДом", але психіатри вважають, що йдеться про психологічну епідемію.

Зараз вважається, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) провокується вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). Проте китайські медики стверджують, що СНІД викликає ще один вірус, поки що недосліджений.

"Тисячі пацієнтів з діагнозом СНІД показують негативну реакцію на ВІЛ", - повідомив один з лікарів.

Медики наголосили, що можлива мутація ВІЛ відрізняється більшою агресивністю при передачі через слину, ніж при статевих контактах.

Дослідження нового вірусу стартували 11 січня. Використовуючи зразки, зібрані Центром контролю захворювань, вчені сподіваються з'ясувати, з якою хворобою мають справу і чи піддається вона лікуванню. Про те, коли будуть оголошені перші результати, не повідомляється.

Як зазначають місцеві ЗМІ з посиланням на медиків, кількість дивних на незрозумілий вірус хворих зростає вже тривалий час і досягає, за деякими оцінками, декількох тисяч щорічно. Інформації про летальні випадки не надходило.

Водночас за однією з версій, йдеться не про нову хворобу, а скоріше про психологічну епідемію. Панічний страх перед СНІДом вразив китайське суспільство, пацієнти, які "заразилися" новою інфекцією не вірять лікарям, коли їм кажуть, що в них немає ВІЛ. Психіатри називають це "типовою СНІДофобією".

Поширенню паніки сприяє й Інтернет. Виникнення якихось пухирців на шкірі, температури, висипів (особливо після позашлюбних статевих контактів) змушує людей не звертатися до лікаря, а шукати симптоми самостійно через мережу. Не один "анонімний автор" таким чином поставив собі діагноз СНІД - при тому, що в лабораторіях наявність ВІЛ не підтверджують. Останнім часом ця тема набуває все більшої популярності на китайських форумах.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 1934
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: