Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Митрополит Володимир вишивав прапор у Славуті



Митрополит Володимир вишивав прапор у Славуті

Митрополит Володимир вишивав прапор у Славуті

Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) митрополит Київський і всієї України Володимир 8 жовтня завітав на Хмельниччину з архіпастирським візитом. Після відвідин Житомирської області у селі Дубіївка Шепетівського району його урочисто зустрічали голова Хмельницької обласної ради Іван Гладуняк, Шепетівський міський голова Святослав Шпильченко, представники місцевої влади та духовенства міста.
«Я дуже радий відвідати Хмельниччину, де я народився. У мене в душі защеміло, коли мене зустрічали українські дівчата в національному вбранні та співали народних пісень», – поділився враженнями святий отець.
Його високопреосвященство Володимир відправив молебень у Шепетівському Свято-Михайлівському соборі УПЦ, благословив мирян, які там зібралися, після чого вирушив у Славуту. На Міжнародному меморіальному комплексі «Поле пам’яті» митрополит Володимир відправив панахиду за загиблими. А у Славутському Свято-Різдво-Богородицькому соборі з нагоди його 190-річчя відбулося святкове богослужіння. Згодом урочистою ходою за його участі та участі духовенства, представників місцевої влади та місцевої паланки* Міжнародної громадської організації «Козацтво запорізьке» й усіх віруючих Славути пройшли на площу Соборності до міськвиконкому. Там предстоятель УПЦ зустрівся з Славутським міським головою Василем Сидором та місцевою громадськістю, власноруч вишив хрестик на вишитому прапорі міста та освятив його.
Наступного дня митрополит Володимир освятив новозбудований храм у селі Чижівка Ізяславського району та відправив там святкове богослужіння.

* «Паланка» в буквальному перекладі з турецької мови означає невеличку фортецю, в якій розміщувався нечисленний гарнізон. На чолі кожної паланки стояв паланковий полковник. Кожна паланка мала свою печатку. Паланкова адміністрація здійснювала повний контроль над певною територією. Під юрисдикцію паланкової адміністрації підпадало все цивільне населення паланки.

джерело
Леся БОРОВЕЦЬ.
Фото автора.
Теги україна , хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 868
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: