Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Після свинячого в Україну прийде пташиний грип



Після свинячого в Україну прийде пташиний грип

Після свинячого в Україну прийде пташиний грип Слідом за епідемією свинячого грипу Україну чекає сплеск грипу пташиного.


Про це повідомила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді в Чернівецькій обласній державній адміністрації з питань боротьби з епідемією грипу.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров`я в Україні очікуються ще два сплески захворювань на грип, у тому числі й пташиний.

Прем`єр зазначила, що епідемія грипу в Україні припиниться через 3-4 тижні.

Тимошенко відзначила, що надію на це дає аналіз статистики проходження таких епідемій у минулі роки, згідно з якою впродовж трьох тижнів відбувається наростання епідемії, відтак упродовж тижня зберігається пікова ситуація, після чого впродовж трьох тижнів епідемія йде на спад.

"Ми з вами зараз маємо приблизну орієнтацію за часом. Я думаю, що ми зараз вже досягли більш-менш зрозумілої стабільності, і тепер у нас наступлять три тижні, коли відбуватиметься поступовий спад (епідемії), і ми бачитимемо доведення ситуації до нормальної", - сказала Тимошенко.

Разом з тим вона наголосила, що сьогодні не можна розслаблятися ні на мить через очікувані наступні хвилі епідемії грипу.

"Тому всі зараз інструменти організаційні і фінансові, які ми напрацьовуємо, вони повинні діяти", - сказала прем’єр.

Вона наголосила, що необхідно забезпечити резерв пов`язок удвічі більший, ніж кількість населення, а також резерв усіх необхідних лікарських препаратів.

Тимошенко наголосила, що на сьогодні на достатньому рівні організована робота лікарень і постачання медустанов препаратами.

Нагадаємо, керівник бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич відзначив, що за оцінками організації, в Україні, як і в усьому світі, буде три хвилі грипу A/H1N1: перша – зараз, друга – навесні, а третя – восени наступного року.

Згідно з останніми даними МОЗ, станом 5 листопада, в Україні від пневмонії померли 95 людей. За останню добу в Україні захворіли на ГРВІ та грип 127 тис. людей. Таким чином, починаючи з 29 жовтня, в державі хворіють 632,9 тис. людей.

Крім того, 4 листопада Міністерство охорони здоров'я заявило, що в Україні зафіксовано шість випадків смерті від вірусу грипу А/H1N1, лабораторно підтверджено 17 випадків захворювання.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 514
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: