Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 23 квітня - Всесвітній день книг і авторського права



23 квітня - Всесвітній день книг і авторського права

Що за день? 23 квітня 2009
23 квітня - Всесвітній день книг і авторського права 23 квітня - символічна для світової літератури дата: у цей день в 1616 році померли Сервантес, Шекспір і Інка Гарсіласо де ла Вега. Це також день народження або смерті таких відомих авторів, як Моріс Дрюон, X. Лакснесс, Володимир Набоков, Дж. пла і Мануель Мехіа Вальехо. Цілком природно, що відбувалася в 1995 році в Парижі Генеральна конференція ЮНЕСКО, вирішила віддати в цей день данину поваги книг і авторам, закликаючи всіх, і особливо молодь, знаходити задоволення в читанні і поважати незамінний внесок тих, хто сприяв соціальному і культурному прогресу людства, тоді і був заснований Всесвітній день книг і авторського права і Премію ЮНЕСКО за пропаганду ідеалів толерантності в дитячої та юнацької літератури.

Завдяки книзі, перш за все, ми отримуємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, до розуміння краси і творчим досягненням людини. Носій інформації, основа освіти і творчості, книга дає можливість кожній культурі розповісти про себе, знайомить із звичаями та традиціями різних народів. Книга - це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що поєднує різні цивілізації у часі і просторі.

Відзначаючи Всесвітній день книги та авторського права, ми всі повинні особливу увагу приділити важливій ролі книги в збереження і примноження культури кожної держави. Адже книга - це найкращий помічник в наших спільних зусиллях із захисту і збагачення культурної спадщини людства.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 949
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: