Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Найкращі знання дають у школах нового типу



Найкращі знання дають у школах нового типу

Справді, результати цьогорічного тестування свідчать, що випускники гімназій, ліцеїв та спеціалізованих шкіл набирають вищі бали, аніж їхні ровесники зі звичайних шкіл

Найкращі знання дають у школах нового типу


«Саме для того, щоб дати дітям поглиблені знання з окремих предметів, і створюються ліцеї, гімназії та колегіуми, – пояснює виконуюча обов’язки начальника обласного управління освіти та науки Олена Скачко. – І у таких закладах навчаються не лише міські діти. Приміром, високі навчальні досягнення показали випускники двох обласних ліцеїв – Хмельницького та Славутського. А це – заклади інтернатного типу, де навчаються, в основному, діти з райцентрів та сіл».
Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив офіційний звіт про проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань у 2009 році. Як зазначають фахівці, ці результати – досить серйозний привід замислитися. Приміром, усього 38 відсотків абітурієнтів змогли правильно вказати дати прийняття Конституції незалежної України, Акту проголошення незалежності України. Не дуже добре знають українські випускники і математику. Лише чверть учасників тестування впоралися із завданнями з найпростішими тригонометричними рівняннями, шістнадцять відсотків – змогли знайти об’єм кулі, дев’ять відсотків – розв’язали завдання із застосуванням властивостей функцій.
Однак, чимало випускників показали й найвищі результати. Є такі й на Хмельниччині. Зокрема, 200-бальні результати на тестуванні з української мови та літератури отримали випускники з Кам’янця-Подільського, Нетішина, Хмельницького, Старокостянтинова та Чемеровецького району. Математику «на 200» знають у Хмельницькому та Нетішині, історію України – в Дунаєвецькому, Ізяславському районах та Хмельницькому й Кам’янці-Подільському, фізику – в Нетішині, Кам’янці-Подільському та Дунаєвецькому районі, географію – в Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Ярмолинецькому районі, біологію – в Кам’янці-Подільському та Старокостянтинові, англійську мову – в Ка-
м’янці-Подільському, німецьку – в обласному центрі. Переважна більшість абітурієнтів, які показали на тестуванні високі знання, закінчили так звані навчальні заклади нового типу – гімназії, ліцеї, колегіуми та спеціалізовані школи. За сумарними результатами тестування в обласному управлінні освіти та науки навіть виділили десятку кращих навчальних закладів області. Вона виглядає так:
Хмельницька гімназія № 1;
Кам’янець-Подільський міський ліцей;
Хмельницький обласний ліцей-інтернат;
Хмельницький ліцей № 17;
Хмельницька гімназія № 2;
Хмельницький колегіум;
Шепетівський НВК № 1;
Полонська гімназія;
Нетішинський НВК;
Славутський обласний спеціалізований ліцей-інтернат.
Загалом же, тестування засвідчило, що на Хмельниччині дають досить непогані знання. Як розповідає Олена Скачко, наша область посідає десяте-одинадцяте місця у всеукраїнському рейтингу.
Як повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти, реєстрація бажаючих взяти участь у тестуванні-2010 розпочнеться 15 грудня цього року й триватиме до 2 квітня наступного року. Про порядок реєстрації та розташування пунктів реєстрації буде оголошено 1 листопада.


джерело
Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА.
Теги хмельницький , хмельниччина , україна



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1183
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: