Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » При вступі пільговики мають одразу визначитися з вузом



При вступі пільговики мають одразу визначитися з вузом

Тепер особи, котрі мають право на позаконкурсний вступ, повинні відразу подавати у приймальну комісію оригінали документів



Міністерство освіти та науки України оприлюднило умови вступу до вищих навчальних закладів у 2010 році. «Пільговики мають необмежену можливість вступати до будь-якого вищого навчального закладу, як і торік. Але коли абітурієнт пред’являє документ, що підтверджує право на пільгу, він має подати оригінали атестата та сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), - повідомив міністр освіти та науки України Іван Вакарчук. - Таким чином можна уникнути ситуації, коли особи, які мають пільги, подавали документи в десятки вузів». Зі списків пільговиків виключили переможців Малої академії наук. За словами міністра освіти та науки Івана Вакарчука, це зробили відповідно до вимог Асоціації ректорів вищих навчальних закладів.
Для зарахування до вузу тепер потрібні сертифікати УЦОЯО з трьох предметів – обов’язковими є сертифікат з української мови та літератури та ще один – з математики чи історії України (на вибір). Третій – з профільного предмета, який визначає навчальний заклад. Крім того, при вступі до вузу враховуватиметься середній бал атестату (за 12-бальною системою). До балів, отриманих на тестуван-ні, доплюсовується середній бал атестату. Особливо важливу роль відіграватиме оцінка зі шкільного атестата, коли абітурієнти матимуть однакові бали за зовніш-нє оцінювання. У разі неучасті у тестуванні за результатами вступних іспитів у вузи мають право вступати:
– військові Збройних Сил України та інших військових форму- вань;
– службовці правоохоронних органів спецпризначення;
– службовці Держспецслужби транспорту;
– звільнені зі служби в рік вступу до ВНЗ;
– військовослужбовці, які служать за контрактом (на заочну форму);
– особи, які мають захворювання, що може бути перешкодою для проходження тестування.
При вступі на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем ма- гістра на основі базової вищої освіти тепер обов’язково слід складати екзамен з іноземної мови.
Змінилися також терміни при-йому заяв та документів, кон- курсного відбору та зарахування на навчання. Так, незалежне оцінювання знань проходитиме з 1 по 25 червня, 14 липня – оприлюднення результатів. Прийом доку- ментів до вищих навчальних закладів триватиме з 15 по 31 липня, вступні іспити та конкурси – з 23-31 липня. Зараховувати до вузів будуть з 1 до 31 серпня.

Підготувала Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА.
джерело
Теги україна , навчання



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 787
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: