Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Незаконний штраф



Незаконний штраф

Незаконний штраф


На початку року Близько 12 години дня я на власному автомобілі Їхав по вулиці Галана міста Нововолинська зі швідкістю до 40 кілометрів на годину. Мене затримали двоє працівників міліції.

Я зупинився, хоча не допустивши жодного з порушень правил дорожнього руху. Не відрекомендувавшісь, як цього вімагає наказ МВС України № 111 від 27.03.2009 року, не пояснивши причину затримки транспортного засобу, як того вімагає розділ 14 віщеназваного наказу, ЦІ працівники міліції наказали пред'явіті Їм документи на автомобіль і страховий поліс. Я пред'явів Їм посвідчення водія і технічний талон, а також показав інформаційний талон страхового полісу, який в конверті прікріпленій до лобового скла автомобіля.

Один з працівників міліції все одно почав писати протокол про адміністративне правопорушення. Тоді я дістав з ЦЬОГО ж пакету, прікріпленого до лобового скла, чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу і відніс ЙОГО працівнікам міліції. Вони, демонструючи свою зверхність, сказали, що я можу ЙОГО всунути в одне місце.

Через тиждень я отримав поштою постанову про адміністративне правопорушення, винесене інспектором Іванічівського ВДАІ Степанюк Петром Івановічем, в якій було вказано, що на момент перевірки я нібито НЕ мав при собі страхового поліса цивільно-правової відповідальності. Мені було оштрафовано на 600 гривень. Постанови про адміністративне правопорушення я оскаржив начальнику УМВС України в області.

14 лютого 2010 року, повернувшись додому із санаторного лікування, вияви в поштовій скріньці відповідь на мою скаргу за підпісом заступника начальника УМВС України в області М. І. Шкуропат. ВІН повідомів, що працівник ДАІ Степанюк і його напарник при перевірці моєї скарги пояснили, що я надав Їм страховий поліс тільки після того, як на 15 хвилин відійшов від автомашини, а тому в задоволенні моєї скарги мені відмовлено. Невже працівник Іванічівського ДАІ Степанюк і його напарник та перевіряючі ніколи не чули, не знали того, що згідно з діючим законодавством страховий поліс вимагається тільки при проходженні техогляду, продажі автомобіля, скоєнні ДТП чи при випадках причетності до дорожньої пригоди?

Я звернувся з адміністративним позовом у Нововолинськ міський суд. Інспектор ДПС ДАІ П.І.Степанюк двічі НЕ прибув на судове засідання. Рішенням Нововолинськ міського суду від 17 травня 2010 року постанова про адміністративне правопорушення була скасована як незаконна. Правда перемогла, але на душі залішівся гіркій облог від того, що Такі працівники, як Степанюк, і далі на свій розсуд будуть вчити простих громадян як правильно виконувати закони. Не всі ж можуть звернутися до суду, дехто про це не знає, інші НЕ мають такої можливості. От і платять свої кревні, щоб за них утримувати таких працівників ДАІ. І, напевно, основне: Адміністративний протокол почал складаті Після того, як я відмовівся заправіті бензином міліцейській автомобіль.

м. Нововолинськ.
Олександр Вельгус
Джерело: volyn.com.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 572
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: