Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Політика по-красилівськи: політиканство чи політичне рейдерство?



Політика по-красилівськи: політиканство чи політичне рейдерство?

Хвиля «великої» політики, коли, за прикладом Верховної Ради, замість конструктивного вирішення назрілих життєво необхідних проблем, в сесійній залі вчиняється галас, чвари, блокування трибуни і тому подібне поступово починає докочуватися не тільки до обласних, а й районних центрів. Донедавна надто спокійний у цьому плані Красилів останнім часом перетворюється в арену політичних баталій…

Сенсаційна заява
Із нею на черговій сесій Красилівської районної ради виступив член фракції блоку Литвина, начальник районного управління агропромислового розвитку Анатолій Файдевич.
– Серед працівників апарату районної ради є людина (вже звільнилася – авт.), котра не стільки займається своєю роботою, як пише скарги на районне керівництво. Вже не одна комісія їх перевіряла, але порушень не виявила. Нещодавно з’явилася чергова скарга, адресована на ім’я прем’єр-міністра України Тимошенко: «Шановна Юліє Володимирівно! Ми вже неодноразово зверталися до Президента, Генеральної прокуратури, Служби Безпеки та Держслужби України про антидержавницьку роботу т.в.о голови райдержадміністрації Шуляка В.К. Справедливість перемогла. Своїм розпорядженням Президент звільнив Шуляка від обов’язків. Але Шуляк вважає це рішення незаконним, оскільки за день до розпорядження оформився у відпустку і продовжує керувати районом. Переконливо просимо Вас перед прийняттям рішення вивчити питання в Красилівському районі та не призначити Шуляка В.К. головою Красилівської райдержадміністрації… (Далі цитується весь текст, у якому висувається ціла низка безпідставних звинувачень на адресу В. К. Шуляка, – авт.) З проханням, повагою та за дорученням жителів району звертаються до Вас депутати Красилівської районної та міської ради Віктор Красняк, Олександр Арсенюк, Микола Вознюк та Микола Скрипнік». Від попередніх скарг ця відрізняється тим, що надрукована на фірмовому бланку районної ради. Яке моральне право має депутат використовувати наш фірмовий бланк в особистих цілях? Кому вигідно сіяти неприязнь та ворожнечу?
Решту своєї промови Анатолій Файдевич присвятив звинуваченню на адресу скаржників і підтримці Василя Шуляка.
– У нас з’явилася невеличка група людей, котрі бачать тільки себе і власне збагачення, а більше нікого й нічого. Я не хочу сьогодні називати, хто і скільки в районі «прихватизував» і чекає вигідного моменту, щоб його перепродати. А це все добро трудівників. Рано чи пізно люди зрозуміють, хто є хто і оцінять переживання кожного за справи в районі, – на такій емоційній ноті завершив свій виступ Анатолій Степанович.
Очевидно, сподівався на підтримку решти депутатів. А вони промовчали. Лише висловили пропозицію, щоб прокуратура розібралася, чому депутат райради використовує фірмові бланки задля вирішення власних проблем.
До речі, варто нагадати, що Василь Шуляк був звільнений розпорядженням Президента України разом із сорока тимчасово виконуючими обов’язки голови райдержадміністрації по всіх регіонах нашої держави, в тому числі шість по Хмельницькій області.
– Нині вирішується питання про призначення його головою райдержадміністрації. Василь Корнійович пройшов співбесіду у секретаріаті Президента, і найближчим часом має пройти її у Кабінеті Міністрів, – заявив перед учасниками сесійного зібрання голова райради Анатолій Оцалюк.

Регіоналам – зась?
На відміну від виступу Анатолія Файдевича, обговорення питання про підтримку заяви Партії регіонів щодо термінової необхідності підвищення прожиткового мінімуму проходило надто жваво. Вірніше, спочатку його навіть не хотіли вносити до порядку денного. І лише після настирливого наполягання з боку голови районного осередку Партії регіонів Василя Семенюка, розглянули в різному. Більшість депутатів не підтримала звернення до Голови Верховної Ради, народних депутатів України усіх парламентських фракцій з вимогою зробити все необхідне, щоб підвищити зарплати і пенсії для найбідніших громадян, лише тому, що воно було запропоноване осередком Партії регіонів.
Не допомогли й переконливі аргументи Василя Семенюка, який очолює Красилівську філію ВАТ «Хмельницькгаз», про те, що це зробити вкрай необхідно, бо з вересня на двадцять відсотків зросте ціна природного газу, який споживає населення. А згодом, на вимогу Міжнародного валютного фонду, його вартість поступово підніметься до середньоєвропейської планки. І для багатьох малозабезпечених родин тих півтори сотні гривень стануть своєрідною рятівною соломинкою в морі бідності, яке з кожним днем поглинає все більші верстви населення. А окремі депутати з числа керівників агроформувань взагалі виступили не тільки проти звернення, а й проти підвищення мінімальної зарплати, мовляв, і нинішню через кризу нічим платити.
Депутати міськради бойкотують
Остання сесія Красилівської міської ради ввійде в історію як найдовша за тривалістю у місті над Случем. Протягом двох пленарних засідань, одне з яких мало не зірвалося, через пікетування мерії водіями міських маршруток СП ТОВ «Арсенюк&Штефанік», депутати так і не зуміли розглянути намічених питань. На третє засідання, яке планувалося на 6 серпня із загальної чисельності прибуло менше половини народних обранців.
Натомість дванадцять депутатів оприлюднили звернення до Красилівського міського голови, в якому, зокрема говориться: «На пленарному засіданні сесії Красилівської міської ради, що відбулося 30 липня в присутності 19 депутатів та 30 громадян Красилова розглядалося питання щодо відміни піднятих тарифів на водопостачання та водовідведення. Вами, незважаючи на вимогу представників громади Красилова, не було поставлено на голосування пропозицію депутата О.І.Арсенюка «Про призупинення рішення виконавчого комітету по підняттю тарифів до проведення громадських слухань». Ми, депутати міської ради, як представники громади міста, відмовляємося брати участь у продовженні сесії до того часу, поки Ви не поставите цю пропозицію на голосування в присутності громади міста, забезпечивши явку всіх депутатів на сесії міської ради».
Ця заява була оприлюднена після того, як мер Красилова Марія Гвоздьова видала розпорядження провести 5 вересня загальноміські громадські слухання на тему: «Фінансово-господарський стан комунальних підприємств міста, відповідність тарифів на послуги, що надаються Красилівським підприємством теплових мереж та Красилівським підприємством водогінно-каналізаційного господарства і доцільність їх підвищення».

Післямова
По-різному кваліфікують останні події на Красилівщині. Одні називають їх випадковим збігом обставин, інші – підготовкою до наступних президентських виборів. Депутат районної ради Василь Семенюк, охарактеризував позицію своїх колег як політиканство. А «місцеві політологи» непорозуміння між деякими політичними силами і владою досить влучно нарекли «політичним рейдерством».


Микола ЗАВЕРУХА.
Теги політика , новини



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 2 Переглядів 734
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів
#1 написав: vova (31 серпня 2009 17:38)
Фото

Користувачі
Коментарів: 8
Публікацій: 0
Позиція цих дванадцяти депутатів міської ради - це чисте політиканство і популізм (бо навесні 2010 року - вибори міського голови і не один з цих депутатів бачить себе в цьому кріслі). Не хочу нікого звинувачувати, але цікаво, що вони скажуть на громадських слуханнях і як запропонують виживати комунальникам
#2 написав: vova (8 вересня 2009 11:38)
Фото

Користувачі
Коментарів: 8
Публікацій: 0

А вони взяли і не прийшли


Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: