Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Дунаївчани протестують проти шкідливого виробництва

Дунаївчани протестують проти шкідливого виробництва

Коли перекриття міжнародної траси не допомогло, люди під стінами підприємства розбили наметове містечко
Дунаївчани протестують проти шкідливого виробництва
Активісти кажуть, що житимуть під шкідливим підприємствомі стежитимуть за його роботою.


Біля стін дунаєвецької «Сільгосптехніки» стоять два намети. Поряд близько десятка людей. Дунаївчани тримають плакат з написом: «Хімічне виробництво – за межі міста».

Протистояння місцевих мешканців з ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій», котре виготовляє теплоізоляційні плити почалося більше року тому. Офіційно, підприємство не працює, однак люди скаржаться на погане самопочуття. При виробництві теплоізоляційних плит виділяються небезпечні викиди. Вітер відносить їх у місто. На подвір’ях сохнуть дерева, гине городина, а люди просто задихаються.

Адміністрація ТОВ «Центр інноваційно-будівельних технологій» заперечує будь-які викиди, як і взагалі роботу підприємства. На територію не пускають не лише мешканців, а й представників міліції та санстанції. Доведені до відчаю дунаївчани вже двічі перекривали міжнародну трасу.

Рішенням сесії міської ради діяльність цього підприємства була припинена. Однак рішення залишилося лише на папері. 25 квітня людям разом з правоохоронцями ледь не штурмом вдалося зайти на територію «Сільгосптехніки», де київське підприємства винаймає цех. Ворота опломбували. А вже наступного дня директор підприємства усе позривав. Сказав, що опломбовування незаконне.

Наступного дня правоохоронці зайшли на територію цеху і виявили теплоізоляційні плити готові до відвантаження. Адміністрація ж підприємства заявила, що усі документи на продукцію у Києві. Днями на цьому виробництві працювала обласна комісія з техногенних катастроф. Було прийняте рішення про припинення діяльності цього підприємства. Знову ж, рішення залишилося тільки на папері.

«Якщо влада не може виконати свого рішення, то це зробимо ми, – каже один з ініціаторів Василь Гандзюк. – Під парканом «Сільгосптехніки» поставили наметове містечко. Будемо контролювати кожен їхній крок. Нині очікуємо на власника підприємства».

У містечку Дунаївці від шкідливих викидів страждають тисячі людей.

Михайло ЖИЛА.
Фото Давида КАЦА.
джерело: Є! Поділля!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 53
Спонсорська реклама
загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: