Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Необхідність прийняття податкового кодексу України



Необхідність прийняття податкового кодексу України

Необхідність прийняття податкового кодексу України


На сьогодні в Україні існує низка законодавчих актів , що регулюють сферу оподаткування, які були прийняті в різний час і до яких вносилося багато змін. Неузгодженість положень певних нормативно-правових актів призводить до виникнення правових колізій. Тому Податковий кодекс має стати першим в Україні кодифікованим законодавчим актом, спрямованим на комплексне регулювання питань, пов 'язаних з оподаткуванням. У цьому документі визначаються правові основи побудови та функціонування податкової системи, її структура та елементи.

Податковим кодексом встановлюватимуться основні засади визначення суб'єктів правових відносин, їх права і обов'язки, перелік податків, зборів (обов'язкових) платежів, що становлять систему оподаткування, об'єкти та база оподаткування, розміри податкових ставок. Крім того, Податковим кодексом пропонується врегулювати питання, пов'язані з порядком ведення податкового обліку, забезпеченням виконання податкових зобов'язань та умовами настання та мірою відповідальності за порушення у сфері оподаткування.
Податковий кодекс України має на меті кодифікацію податкових законів, спрощення їх викладення, максимальне наближення принципів податкового та бухгалтерського обліку. Прийняття цього регуляторного акта забезпечить адаптацію фіскального законодавства до принципів та директив Європейського Союзу, а у сфері тарифно-митного законодавства-—до стандартів Світової організації торгівлі (з урахуванням інтересів внутрішніх системних ринків на перехідному етапі). Крім того, ведення його в дію забезпечить уніфікацію правил оподаткування з міжнародними стандартами обліку і скасування дискримінаційних норм щодо окремих сфер або видів діяльності.

Це сприятиме розвитку підприємництва в Україні за рахунок спрощення податкового законодавства, забезпечення його незмінності протягом тривалого часу. Створення прозорих правил ведення господарської діяльності та оподаткування, а також забезпечення єдиних справедливих підходів до всіх суб'єктів податкових правовідносин сприятиме укріпленню партнерських взаємовідносин між громадянами, суб'єктами підприємництва та державою, що в свою чергу призведе до збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, зростання прибутків підприємств та доходів громадян.

Проект Податкового кодексу України прийнято Верховною Радою України в першому читання та розміщено на веб-сайті ДПАУ (www.sta.gov.ua) в підрозділі «Проекти нормативно-правових актів» розділу «Регуляторна політика» та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

О.ШИШИН, начальник Красилівської МДПІ.
Красилівський вісник №57-58, ст. 3



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 224
Спонсорська реклама
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: