Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті

Особлива зона – Красилів

В статті « П’ятдесят копійок розбрату », котра була надрукована в газеті «Є Поділля» від 28 січня 2010 року, йдеться про конфліктну ситуацію, що виникла між підприємцями, які мають особисті кіоски та ларьки на Красилівському ринку, та міською радою в зв’язку зі збільшенням ринкового збору на 50% з 1 грудня 2009 року. На думку підприємців, стаття вийшла не зовсім об’єктивна.

Отож по порядку . Ставка ринкового збору гривня за одне торгове місце (в ларьках та кіосках одне торгове місце – 2 повних чи неповних метри квадратних. В інших місцях торгове місце дорівнює 1 погонному метрові – прим. автора) була запроваджена в Красилові не в 1998 році, як стверджував автор статті, а в 2007 році. Коли з ініціативи виконкому міста влітку минулого року її вирішили переглянути задля збільшення, підприємці на це згоду не давали.

На сесії міської ради я наполягав, як голова ініціативної групи підприємців ринку, залишити ринковий збір в існуючих межах, тобто одна гривня за торгове місце, враховуючи те, що в країні криза і це питання не на часі.

Хто ж такі ті дрібні комерсанти, котрі хочуть відстояти свої до того мізерні заробітки, та не погоджуються з владою? Це люди, котрі в свій час втратили, або не знайшли роботу за фахом чи освітою, самотужки створили собі робочі місця, тим самим вивільнивши біржу по працевлаштуванню, та ще й наповнюють бюджет свого міста та держави. Якщо хтось із них захворів і потрапив на лікарняне ліжко, то лікарняний листок цій категорії людей не передбачено державою. От і виживають базарники самі по собі, хто як може. Але тим, хто при владі, працюють в теплих кабінетах, сидять у зручних кріслах – цього не зрозуміти.

Знову ж таки, на сесії я стверджував: будь-який податок повинен працювати на тих, хто його сплачує. Законодавством передбачено створення 10% ринкового збору на користь його платників. Та за термін перебування нинішньої міської влади Красилова , такого жодного разу не було. Чому ж в інших містах та районних центрах ця проблема не існує? За ці кошти і території ринків облаштовують, світло проводять тощо. Та Красилів – це особлива зона.

Між іншим, такого виду платежу, як ринковий збір , в жодній державі світу немає, це – українське ноу-хау, до того ж, він вдвічі, а то й втричі більший, ніж фіксований податок, що віддають підприємці до казни. В Красилові підприємці сплачують фіксований податок 100 гривень на місяць. От і виходить, що обдирають цих дрібних торговців.

Розрахунок, що приводить у своїй статті автор, насправді виглядає зовсім по-іншому.

Якщо ларьок чи кіоск, для прикладу візьмемо невеликий, розміром 2 х 3 м (бувають і більші), то кожного дня ринкового збору треба сплатити 4 грн. 50 коп. та ще за викладку за межами ларька чи кіоску, залежно від метражу, візьмемо в середньому, як за 3 метри – ще 4 грн. 50 коп. Загалом вже 9 гривень. На місяць сума складає 270 грн. Фіксований податок 100 грн., абонентна плата – 90 грн. І, як результат, щомісяця треба віддати 460 грн., це по мінімуму, а якщо підприємець орендує ще складське приміщення, сюди додається ще 70 грн. і більше. Ось така арифметика.

Найгіршим є те, що міська влада чи то навмисно, чи то по своїй неспроможності, не уявляє, скільки, в середньому, має складати ринковий збір на ринку за місяць. Паспорт ринку та його план в міській раді відсутні. Прозорості в цьому питанні немає. Контролюючих органів у місті та районі нібито багато, та ефективність їхньої роботи в цьому питанні нульова.

Міський голова, нібито проявляючи турботу за долю підприємців, намагається повернути ринок в комунальну власність, але це тема іншої дискусії.
Від того, чи буде ринок у власності міськкоптторгу, чи в комунальній власності, нам, базарному люду, ні холодно, ні жарко. Від перестановки доданків сума не міняється – це прописна істина.


З повагою, Валерій ГВОЗДЕЦЬКИЙ, м. Красилів.
Джерело: Є! Поділля!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 13 Переглядів 414
Спонсорська реклама
загрузка...
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: Покупець ринку (14 лютого 2010 11:41)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
Як не соромно базарщикам влаштовувати "розборки" за копійки до бюджету міста!
Ви погляньте, на яких вони їздять машинах. Вони, а не працівники підприємств, є основними покупцями нерухості в місті. Ви запитайте в простих робітників, скільки вони плотять зі своєї мізерної зарплати податків і чи можуть вони дозволити собі придбання автомобіля або нормальний відпочинок.
Всі зарплати і пенсії міста осідають в їх кишенях, причому безконтрольно, ніхто насправді не знає їхніх реальних доходів. А їм все мало! І ціни вони піднімають, не дивлячись ні на що, тільки на свою вигоду! 
#2 написав: Fed (14 лютого 2010 12:51)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

Покупець ринку, а ви дивіться не на тих, що торгують у "магазинчиках", а на тих, хто зимами мерзнуть у палатках, більшість з яких не мають таких прибутків, щоб найняти працівника і самі стоять... Якщо Ви не були підприємцем і не стояли на тому морозі хоча б одну зиму, тими дощами, вітрами... Не їздили на нічні базари на "затоварку" і т.д. - не судіть.

 

Дивіться на всіх, а не лише на тих, хто купив машину. Так само можна і сказати на працівника підприємств - подивіться на них, невже нема таких, що купили машину??? квартиру???

 

P.S . взагалі-то податок має бути якось диференційований, одне коли торгують у мазазинчику за десятку(-и) тисяч долларів, а інше, коли у палатці за 300 грн.



Цитата: Покупець ринку
Всі зарплати і пенсії міста осідають в їх кишенях, причому безконтрольно, ніхто насправді не знає їхніх реальних доходів. А їм все мало! І ціни вони піднімають, не дивлячись ні на що, тільки на свою вигоду! 

 

10% людей планети заробляються 90% грошей (світова статистика)



--------------------------
#3 написав: 4047136478 (19 лютого 2010 21:17)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
і багато ти знаєш тих хто за копійки мерзне???якраз ті що мерзнуть то і мовчать,а рот відкривають ті тварі шо мають свої палатки,магазинчики і т.д.!!!
#4 написав: Fed (19 лютого 2010 22:16)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

Цитата: 4047136478
якраз ті що мерзнуть то і мовчать

з цим согласний, бо бояться, якщо відкрити рот, то завтра місця ненайдеться на ринку...

такі є, на сьогодні їх все менше та менше... але є...

раніше було скрутно там, а зараз то що вже казати...

 

шановні користувачі реєструємося на сайті - це займе меньше 2 хвилин...

інакше ви не побачите прихований текст:

Увага! У вас немає прав для перегляду прихованого тексту.



--------------------------
#5 написав: 4047136478 (22 лютого 2010 13:49)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
на твою думку шановний Фед,їх все влаштовувало 12 рокїв,а зараз ті самы 50 копійок зроблять з них жебраків???та давно пора на 5 гривень підвищувати а не на 50 копійок!!!незбідніють,[* я не читав правила *] просто!!!якого ж ви біса стоїте там якшо заробляєте так мало шо для вас 50 копійок великі гроші!!!
#6 написав: Fed (22 лютого 2010 14:12)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

4047136478 , ну 50 коп це тарифна ставка на кв.метр.

стояли б ви на базарі - я б на вас подивився, даже посміявся б як зубами вистукували б пісеньки різні)))

 

а де знайти іншу роботу?




--------------------------
#7 написав: 4047136478 (23 лютого 2010 11:15)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
стояв....і зимою в морози,і осінню в дощі і літом в спеку!!!і нічого мені незробилось!!!а тих 220 гр на місця ці бізнесмени мають за день,якщо не раніше!!!чому люди які заробляють на заводах по 800гривень(і мерзнуть повірь побільше,і працюють поважче) мають платити державі чи не в двічі більше за цих шо "мерзнуть за 300 гривень",в яких в кожного є машина і в більшості непоодній кваритрі????і тут їм 1,50 це хрін в ніс????та садити їх треба а не тарифи знижувати!!!неподобаєця???руки в ноги і на іншу роботу!!!!ніхто на базарі нетримає!!!12 років їх все влаштовувало,а зараз збідніють дуже сильно???
#8 написав: Fed (23 лютого 2010 13:53)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

якщо там було так "солодко", то чому ж "стояв" (в минулому часі) - життя солодке надоїло?))

 

повторюся - а де зараз інша є робота?



--------------------------
#9 написав: 4047136478 (23 лютого 2010 17:02)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
не тільки на базарі світ клином зійшовся,є місця де краще!!!і про такі гроші як ти говоориш в сумі 300 гривень я ніколи нечув...
в красилові проживає нехай 20тис людей,образно-грубо скажем 5000 безробітні.... але ж для 15тис робота виходить є???то хіба для тих 300 роботи незнайдеця????аби захотіли немерзнути!!! wink але ж тяжко знайти ще роботу де буде вистачати і на машину і на квартиру і на ковбаску з ікоркою....навіщо ж платити більше 200 гривень з зарплатою в 1000,якшо можна заплатити 100 з зарплатою в кілька раз більшою!!!
#10 написав: Fed (23 лютого 2010 18:17)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

1. як писав один із користувачів сайту - "ми з вами на брундешф не пили, тому я вам - не ТИ"

2. якщо бажаєте писати, то пишіть, а ігнорувати питання не варто, чи може мені і це питання вдруге повторити)

3. за 300 грн: шановний - перечитайте комментар, 300грн - ціна палатки, для порівняння з ціною "білого вагоньчика"

4. є робота? прямо скажіть ДЕ? в мене ось знайомі вже з півроку в пошуках роботи, можливо шукати не вміють, то я повідомлю їм вашу рекомендацію стосовно працевлаштування.

 

Ви стояли на базарі, то невже вже стільки квартир і машин накупляли, що вже й перейшли на іншу роботу?) Чи можливо знайшли роботу де заробляєте більше - скажіть де, цікаво ж людям куда "базарщики" перебираються))

 

Може давайте спочатку вріжемо запрплатню високопосадовцям, які в першу чергу "викупили" нерухомість, піднімемо податки для великого бізнесу...



--------------------------
#11 написав: 4047136478 (23 лютого 2010 21:40)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
1.зазвичай в Інтернеті, віртуальній мережі, прийнято спілкуватись на ти, це негласне правило встановлене більше десяти років назад.тільки не згадуй знову про вік , вступає в силу специфіка інтернету де всі співрозмовники обезличені і не мають матеріального вигляду)
2.непотрібно нічого повторювати,неперетруждайТЕСЬ!!!а інша робота знайдеця будь де,було б бажання!!!для початку поцікався (якщо маєш бажання і можливість то проведи соціологічне опитування),скільки "базарників" хоче іншу роботу,скільки готові покинути базар.
3.ці як ти кажеш білі вагончики наскільки я памятаю коштували немало,то що таке для людей які змогли собі це дозволити тих 300 гривень???вони на податках це швидко відібють=))
4.я не біржа зайнятості для твоїх знайомих!!!і не агент нікого з них.в тій самій газеті "Є" є великий розділ під назвою "Робота",хто шукає той знаходить!!


так,автомобіль я придбав,кваритра будуєця...і робота в мене більш високоплочувана!!!а трудової книжки я показувати нікому незбираюсь...


я нічого немаю проти того щоб врізати зарплату високопосадовцям,підняти податки для великого бізнесу,але разом з тим я б хотів щоб всі люди були рівні,ато "базарники " просто нагліють!!!якби вони платили податки і інші соціальні виплати так як всі люди,а їм підвищили ринковий збір разів в 10-15 тоді так,я б був на їх стороні,а так це просто цирк з їхньої сторони!!!
#12 написав: Fed (23 лютого 2010 22:23)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 556
Публікацій: 2268

Цитата: Fed
P.S. взагалі-то податок має бути якось диференційований, одне коли торгують у магазинчику за десятку(-и) тисяч долларів, а інше, коли у палатці за 300 грн.

 

це частина коментаря №2

 

і ми знову повернулися до:

Цитата: 4047136478
ці як ти кажеш білі вагончики наскільки я памятаю коштували немало,то що таке для людей які змогли собі це дозволити тих 300 гривень???вони на податках це швидко відібють=))

 

є така приказка, якщо не помиляюся - "я тобі про кури, а ти мені про індики" (с) народна мудрість

 

я говорю за тих, що НЕ позволили собі купити вагоньчик і стоять у палатці, вартістю у 300 грн, для них підняття на 50 коп з погонний метр в день ще може зіграти роль.

 

з самого початку ще зазначив - я не прихильник змін для всіх - нехай би зробили диференційовано!

 

----

 

стосочно "1.", нехай правило гласне, нехай воно і не гласне, суть не в тому... є загальноприйняті норми (правила) етикету. І поведінка у будь-якій ситуації показує не ріхзницю в рівнях, не різницю у вікові, а, в першу чергу, вихованість та тактовність.

можливо буде корисним:

"Ти" чи "Ви" ?

Звернення та вітання



--------------------------
#13 написав: nusja (15 березня 2010 11:06)
Фото

Користувачі
Коментарів: 54
Публікацій: 6

Якби ж була впевненість, що ці додаткові кошти підуть на благо міста, то хто був би проти? А так - державна чиновницька машина працює на власне збагачення, тим часом як все розвалюється. І це бездонна бочка. Хоч на 50 коп. підвищать, хоч на гривню, позитивних змін для суспільства не видно.


Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: