Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті

П’ятдесят копійок розбрату

Ось вже декілька місяців поспіль не вщухають пристрасті серед підприємців, які мають власні ларьки та торговельні кіоски на ринку Красилівського міськкоопторгу
П’ятдесят копійок розбрату
Підприємці невдоволені рішенням про підняття ставки ринкового збору на п’ятдесят відсотків. Тому й звернулися до депутатів, які зібралися минулої п’ятниці на позачергову сесію, з вимогою повернутися до старого розміру цього платежу – одна гривня в день за торгове місце (один ларьок займає три торгових місця – прим.авт.).

Саме така ставка ринкового збору була запроваджена в Красилові ще в 1998 році і вважалася найнижчою в області. Переглянули її лише влітку минулого року. Підприємці спершу начебто погодилися сплачувати по півтори гривні в день за одне торгове місце (на сесії вносилася пропозиція віддавати по дві гривні – прим.авт.), а потім почали диктувати міській раді свої вимоги. Відтак це питання уже в четвертий раз виноситься на розгляд депутатів.

– Будь-який податок повинен працювати на тих, хто його сплачує. Ми нічого б не мали проти, якби за ті кошти ви хоча б щось робили для поліпшення умов нашої роботи, – звертається до мера та депутатів міськради Валерій Гвоздецький, який очолює ініціативну групу по захисту прав підприємців.
Він закидає серйозний докір народним обранцям про те, що немає прозорості в питаннях ринкового збору. Ринок міськкоопторгу не зареєстрований у міській раді, досі не виготовлено технічної документації на нього, ніхто достеменно не знає, скільки ларьків встановлено і які розміри місцевих податків повинні сплачуватися. Відтак не можливо планувати розмір ринкового збору.

– Зробіть, будь ласка, план ринку, а тоді вирішуйте – піднімати чи не піднімати ринковий збір, – наполягає пан Гвоздецький.

Підприємці обурені рішенням міської влади про підвищення ринкового збору ще й тому, що вони, крім згаданого платежу, вносять щоденну абонентну плату в розмірі однієї гривні за торгове місце міськкоопторгу, який є господарюючим суб’єктом на ринку і, насамперед, повинен дбати про створення необхідних умов для продавців і покупців. Отож виходить, що за один кіоск власник щомісяця повинен платити 225 гривень (135 гривень ринкового збору і 90 гривень абонентної плати).

Міський голова Марія Гвоздьова переконана, що конфлікту можна було б уникнути, якби це питання досконало вивчила депутатська комісія по роботі ринку і надала свої пропозиції щодо нормалізації ситуації.

– Проте ця комісія не захотіла працювати. Висновків вони не надали. А до керівництва міськкоопторгу є досить серйозні претензії. Саме тому для захисту приватних підприємців міста від свавілля дирекції ринку я направила подання в правоохоронні органи з проханням привести діяльність міського ринку до вимог законодавства. Земельна ділянка, на якій розташований ринок, є власністю громади міста. Тому він повинен бути комунальним, і підприємці мають сплачувати тільки передбачені законодавством платежі, – переконана мер Красилова.

Директор міськкоопторгу Микола Ковальчук (на сесії міської ради він присутнім не був – прим авт.) вважає, що адміністрація ринку діє в рамках чинного законодавства.

Надати інформацію про те, скільки торгових місць на ринку і яку суму коштів перераховують від приватних підприємців за абонентні талони директор міськкоопторгу відмовився, посилаючись на її конфіденційність. (Ринковий збір і абонентську плату за користування збирають контролери ринку міськкоопторгу – прим. авт.). Він звинувачує міську владу у тому, що вона намагається посварити підприємців з адміністрацією міськкоопторгу.

Утім, красилівчани, з якими мені довелося спілкуватися, не проти підтримати вимоги приватних підприємців, щоб повернути ставку ринкового збору до однієї гривні за одне торгове місце. Але за умови, що ті встановлять ціни на свої товари, якщо не на рівні кінця дев’яностих, то хоча б початку першого десятиліття двотисячних років.


Микола ЗАВЕРУХА.
Джерело

Фото з архіву сайту



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 215
Спонсорська реклама
загрузка...
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: SHARP (31 січня 2010 17:07)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
"Утім, красилівчани, з якими мені довелося спілкуватися, не проти підтримати вимоги приватних підприємців, щоб повернути ставку ринкового збору до однієї гривні за одне торгове місце. Але за умови, що ті встановлять ціни на свої товари, якщо не на рівні кінця дев’яностих, то хоча б початку першого десятиліття двотисячних років"

-Цікаво,яким чином красилівчани підтримають вимоги приватних підприємців,коли вони свої права не хочуть захищати?
-А щоб повернути ціни-то це до Герберта Уелса!

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: