Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Україна: минуле та сучасність » Ринкових торговців змусять страхувати товар

Ринкових торговців змусять страхувати товар

Уряд хоче обмежити кількість перевірок які торгують на ринках підприємців, розмежувати ревізії безпосередньо продавців і ринку як суб'єкта господарської діяльності, а також ввести страхування товару і проводити «хронометраж виторгу», повідомляє тижневик «Коментарі:».

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України «Про здійснення перевірок на ринках України».

Відповідно до проекту, пожежники, санепідемслужба, органи ветеринарної медицини, органи з питань аграрної політики та органи внутрішніх справ можуть перевіряти тільки компанії-власники ринків. Самих продавців зможуть ревізувати тільки податкова служба і соцфондів. Тижневик зазначає, що на торговців як суб'єктів малого та середнього бізнесу поширюється дія постанови Кабміну № 502 від 21 травня 2009 року, яким до кінця наступного року введено мораторій на проведення перевірок дрібних підприємців (за винятком інспекторів ДПАУ та СЕС). Контролерів зобов'яжуть повідомляти дрібних торговців про свій візит спеціальним листом, який надсилається за їх місцем проживання, і проводити перевірки без перешкоджання господарській діяльності.

Однак, на думку підприємців, остання вимога є декларативним. «Все одно будуть закривати торговельні точки на перевірку. Адже якщо приходить контролер, викликають власника, починають з'ясовувати. У цей час ніхто, зрозуміло, не працює. Через таких перевірок втрачається до 15% усього робочого часу і приблизно стільки ж недоотриманого виторгу », - розповів керівник Черкаської обласної профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід ЗАПОРОЖЕЦ.

Виконавчий директор Асоціації хмельницьких ринків Олександр Сниховський вважає, що навіть новий порядок ринкових перевірок не завадить контролерам перевіряти торговців у будь-який момент. «Відповідно до законодавства, яке регламентує звернення громадян, і про захист прав споживачів, перевіряючі зобов'язані реагувати на скарги фізичних осіб. Підставою для перевірки може стати скарга покупця, причому не важливо - вигадана або реальна », - пояснює він.

Крім того, відповідно до документа, перевірки повинні проводитися на підставі реєстрів підписаних договорів оренди і суборенди торгових місць, чого практично ніде на українських ринках не роблять. (Це стало обов'язковим для бізнесу тільки в кінці липня, відповідно до постанови Кабміну № 868 «Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків».) До цього моменту, щоб не показувати реальні обсяги сплаченого ринкового збору і зняти з себе зайву відповідальність , власники ринків «світили» офіційно договори оренди лише з незначною кількістю продавців, іноді не більше 10%.

Як пишуть «Коментарі:», по-справжньому турбує підприємців положення, відповідно до якого в рамках планових та позапланових перевірок торговців проводяться «обстеження, хронометраж виторгу, інвентаризація товарів». «Система спрощеного оподаткування, за якою працюють абсолютна більшість продавців, не передбачає якихось додаткових методів контролю. А на що натякають автори документа, говорячи про «хронометражу виторгу», - на касові апарати? Але їх наявність для «спрощенства» не передбачено ні в жодному законі », - відзначає А. Сниховський.

Потенційно небезпечна і виписана в документі рекомендація торговцям страхувати своє майно. На думку Л. ЗАПОРОЖЦЯ, це призведе до того, що на кожен ринок дадуть рознарядку - забезпечити певну кількість застрахованих у конкретній СК. «Податкова або місцева адміністрація будуть« пресувати »ринок, а його власник в свою чергу - підприємців, поки не досягнуть бажаного. Якщо дрібні торговці не послухається - з ними просто не підпишуть згодом договору оренди », - переконаний керівник Черкаського обласного профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг.
Теги україна



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 379
Спонсорська реклама
Загрузка...
Читайте унраїнські новини на нашому порталі
#1 написав: Polodin (13 жовтня 2009 02:03)
Фото

Користувачі
Коментарів: 1
Публікацій: 0
Кинули сегодня в аське ссылку на эту новость - не жалею, что потратил время и перешел:)

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: