Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті

Українці в Голівуді - наші і там є...

Українці в Голівуді - наші і там є...


Які люди в Голівуді! ”. Це сказано про українців, а, якщо бути точнішими, про нащадків українців. Серед них Сильвестр Сталлоне, Міла Йовович, Девід Копперфілд та Ольга Куриленко .


Мілла Йовович народилася у Києві

Українці в Голівуді - наші і там є... Голівудська суперзірка Мілла Йовович — дочка радянської актриси Галини Логінової, яка свого часу знімалася разом із Костянтином Райкіним та Тетяною Веденєєвою. Батько актриси — Богі Йовович — лікар-педіатр із Чорногорії. Справжнє ім'я Мілли — Міла Наташа (у США вона додала другу “л”), а народилася актриса в Києві 17 грудня 1975 року. Вже через 4 роки з батьками Йовович переїхала в США, в 11 років — знімалася як модель, а в 13 — дебютувала в кіно в еротичному фільмі “Злиття двох місяців” (молодша сестра головної героїні).

У шістнадцять Мілла виграла конкурс і отримала головну роль в популярній картині “ Повернення в Блакитну лагуну ”. Через деякий час Йовович на два роки виїхала до Європи, де виступала з власною групою “Plastic Has Memory” і записала альбом “Divine Comedy”, до якого увійшли російські та українські пісні. У 1996 році вона тріумфально повернулася в кіно, зігравши головну жіночу роль в “ П'ятому елементі ” Люка Бессона. Незабаром він став її чоловіком. Разом вони зробили ще один фільм — “ Жанна Д'арк ”. Потім — “ розлучення та дівоче прізвище ”.

З кожною роботою в кіно Йовович ставала все відомішою. Фільм “ Готель “Мільйон доларів” за її участю отримав нагороду Берлінського кінофестивалю 2000 року. Навряд чи екранізація комп'ютерної гри “ Обитель зла ” стала б хітом, якби роль головної героїні Елліс зіграла не Мілла Йовович . У 2005 році актриса прибула на свою етнічну батьківщину. У столиці України Мілла відвідала Володимирський собор, музей Михайла Булгакова, прогулялася Андріївським спуском. Йовович купила на пам'ять декілька українських вишиванок, прикрас із бісеру, жилети та “будьонівку”.


Бабуся Сталлоне родом із Одеси

Українці в Голівуді - наші і там є... Як з'ясувалося, коріння голівудської суперзірки Сильвестра Сталлоне теж із нашої країни. Так мати знаменитого Рембо Жаклін Сталлоне свого часу дізналася від співробітників КДБ, що її рід безпосередньо пов'язаний із Одесою. Тут з'явилася на світ і провела юність бабуся Жаклін — Роза Гітель-Лабович . А наприкінці 18 століття вона зі своєю сім'єю переїхала до Штатів, де і народилася мати Сильвестра Жаклін . Онука одеських євреїв Жаклін вийшла заміж за Френка Сталлоне , емігранта з Італії, який мріяв стати співаком, але працював перукарем. У молодості вона танцювала на Бродвеї, виступала в цирку з канатоходцями, брала участь у конкурсах краси. 6 липня 1946 року у Френка та Жаклін з'явилася перша дитина.

Під час пологів лікарі невдало наклали щипці та травмували немовля. Через декілька тижнів виявилося, що Сильвестру Майклу Енціо Сталлоне пошкодили лицевий нерв. Про це довго ще нагадували скошене віко й кут рота, а також вади мовлення хлопчика. У 2002 році Жаклін Сталлоне разом з її останнім чоловіком відправилася в українську південну столицю, щоб детальніше розібратися зі своїм походженням.

Сам же Сильвестр через роботу не зміг супроводжувати матір у цій поїздці. Жаклін дуже жалкувала, що син не зміг супроводжувати її на батьківщину їх предків, але стверджувала, що найближчим часом вони все ж таки приїдуть до Одеси разом.


Ольга Куриленко – нова дівчина Джеймса Бонда з Бердянська

Українці в Голівуді - наші і там є... На початку цього року в світі кіно пролунало нове ім'я — Ольга Куриленко . Уродженку Бердянська відібрали на роль дівчини Джеймса Бонда , що вважається великою честю і є стартом запаморочливої кар'єри. Оля ще в 17 років потрапила до Франції й користувалася успіхом у модельному бізнесі. Мама зірки — Марина Алябушева стверджує, що про кіно її дочка мріяла давно і вже декілька років знімається у Франції. Куриленко зіграла у фільмі “ Хітмен ” Сав’є Генса та у франко-німецькій стрічці “ Париж, я люблю тебе ”. Ольга вже вдруге заміжня. Перший шлюб із французом виявився невдалим, а вдруге Ольга вийшла заміж за громадянина США латиноамериканського походження. Дітей, поки що, не збираються заводити — кар'єра на першому місці.

Деякі громадяни США українського походження отримали навіть свого “Оскара”, але виключно як громадяни США:
· Київський торговець оселедцями Семюель Голдвін став творцем і керівником кінокомпанії “Metro-Goldwyn-Mayer”. Голдвін отримав неофіційний титул “батька американського кіно”.
· Колишній одесит Люіс Майлстоун отримав два режисерськы “Оскари” за комедію “Два арабські лицарі” та за фільм “На західному фронті без змін”.
· У 1948 році на “Оскар” був висунутий киянин Анатоль Літвак за фільм “Зміїна яма”.
· Тричі претендентом акторського “Оскара” ставав легендарний Кірк Дуглас (батько Майкла Дугласа ) — колишній одесит (за головні ролі у фільмах: “Чемпіон”, “Поганий та Прекрасний”, “Жадання життя”).
· Американський актор Майк Мазуркі — він же Маркіян Мазуркевич — родом із Тернополя . Знімався практично зі всіма суперзірками: від Рейгана до Мадонни.
· Джордж Дзундза — напарник і приятель Майкла Дугласа в “Основному інстинкті” — ще один українець в Голівуді.
· Киянин Вадим Перельман минулого року дебютував фільмом “Будинок із піску та туману”, який був висунутий на премію “Оскар” відразу в трьох номінаціях.


Дідусь Девіда Копперфілда – одеський емігрант

Чарівний Девід Копперфілд в дитинстві був сором’язливим єврейським хлопчиком Давідом Коткіним . Його дідусь — одеський емігрант. Саме він показав маленькому Девіду перший у його житті фокус. До чого це призвело — самі знаєте. У 1978-му він вів власну програму на телебачені. Девіда 12 разів номінували на “Емі”, п’ять нагород з яких він отримав. Він проходить через Велику китайську стіну, літає над Гранд-каньйоном, “випаровує” Статую свободи, літак і вагон Східного експреса. Кілька років тому Копперфілд виступав у Києві. На прес-конференції маг вивчав російські слова, а одній дівчині запропонував вийти заміж.


Стівен Спілберг має українське коріння

У знаменитого голівудського кінорежисера та продюсера Стівена Спілберга (“Мемуари гейші”, “Трансформери” “Люди в чорному”) теж знайшлося українське коріння . “Мої бабусі й дідусі, і по батьківській, і по материнській лініях родом із України. Від них я й дызнався про вашу країну. Український дух завжди відчувався в нашому домі...” — зізнається він в одному з інтерв'ю. У 2006-му Стівен приїжджав до Києва , щоб представити фільм Сергія Буковського “Назви своє ім'я”, продюсером якого він є. “Коли вийшов з літака, то одразу сказав: “Я вдома!” .

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.
Теги українці



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1208
Спонсорська реклама
Загрузка...
Читайте унраїнські новини на нашому порталі

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: